Utorak, 16 travnja, 2024

MAUREEN CORMACK Postoje oni što BiH vuku nazad, a i oni što mogu voditi napretku

Must Read

U prvoj dekadi nakon potpisivanja, u BiH je viđeno da je napredak moguć kad postoji odgovarajuća volja, ali je u posljednih nekoliko godina, ocijenila je Cormack, politička energija negativnog smjera pokazala da samo zaustavlja razvoj.
Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack pozvala je političke faktore u Bosni i Hercegovini na dijalog i vraćanje pitanju razvoja, ističući da je Bosna i Hercegovina trenutno na raskrižju jer “postoje ljudi koji vuku nazad, a i oni što mogu voditi napretku“.
Veleposlanica je tim riječima prokomentirala, odgovarajući na novinarsko pitanje kako na razvoj BiH može utjecati situacija u kojoj, 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, neki politički faktori priznaju taj sporazum, drugi ga relativiziraju, a treći krše?
U prvoj dekadi nakon potpisivanja, u BiH je viđeno da je napredak moguć kad postoji odgovarajuća volja, ali je u posljednih nekoliko godina, ocijenila je Cormack, politička energija negativnog smjera pokazala da samo zaustavlja razvoj, prenosi Fena.
Povodom toga što je iz Republike Srpske prekinuta suradnja sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH, američka veleposlanica je podsjetila da je Veleposlanstvo SAD-a već reagiralo izjavom podrške nadležnostima ovih državnih institucija želeći da naglasi da vladavina prava mora postojati.
Dnevnik.ba
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -