Published On: Sub, ruj 18th, 2021

Matthew Palmer imenovan za američkog izaslanika za izborne reforme u BiH

Sjedinjene Američke Države imenovale su bivšeg izaslanika za Zapadni Balkan Matthewa Palmera da nadgleda problematični program izborne reforme u Bosni i Hercegovini u koraku za koji Washington kaže da je znak njene predanosti regiji.

Gabriel Escobar, koji je ranije ovog mjeseca imenovan za zamjenika pomoćnika državnog tajnika za Južnu i Srednju Europu, rekao je 17. rujna za Radio Slobodna Europa, tijekom intervjua u Washingtonu, da će Palmer biti glavni čovjek SAD-a na vrućoj temi.

Escobar je rekao da je izborna reforma u BiH jedan od prvih koraka koje je potrebno poduzeti kako bi Zapadni Balkan bio “funkcionalniji” kao država.

– Jako sam sretan što se Palmer zadržava oko tog dijela posla jer ima samo ogromno znanje, ogromne kontakte i sjajnu viziju kako bi izbori u BiH trebali funkcionirati . rekao je Escobar.

Escobar je rekao da izbori moraju biti “transparentniji, da više odgovaraju stvarnoj volji ljudi”.

Escobar je rekao da je imenovanje Palmera za čelnog čovjeka na izborima u BiH “važan znak” predanosti zemlji./HMS/

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
1 mjesec prije

Počinje loženje lojave SDA talibanske sirotinje. Njihove poglavice im kažu da tako treba… Loženje do besvijesti jer će Palmer ba uvesti gradžansku i ukinuti RS a zatvoriti Dodu….
Poslije loženja slijedi kulminacija pa onda strmoglavi sunovrat u ambis. Gradžan divizija na malina respiratorima.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije
Odgovori   Mali SDA taliban

Da Ameri stvarno misle riješiti sra.nje i nepravdu prema Hrvatima koje su sami napravili, otvoreno bi rekli sarajevskim islamistima: “Danas imamo u ponudi mrkvu i batnu, bujrum – birajte!”

Milano
Milano
1 mjesec prije

Od Palmera je sve i počelo, “gradžani” mu nisu oprostili što ih je prvi od Amerikanaca javno prozreo. Prerano su ga otpisali i oblatili kao Trampovog čovjeka. Sad ga tragikomčno predstavljaju kao svoju jedinu nadu.

vitina
vitina
1 mjesec prije

Napokon je došlo vrijeme da ni VP ni američki izaslanik za nadgledanje izbornih reformi nisu pod nadzorom(potpunim kao ovi do sada) političkog Sarajeva. Što napokon znači da bi moglo doći do normalnog izbornog zakona koji bi poštovao legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. To ne znači da ovi mutavci iz HNS-a(čitaj HDZ-a) ne trebaju pojačati svoje aktivnosti da toga i dođe.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije
Odgovori   vitina

evo ti lajk i to sa halalom! Vidiš da se ispaltilo…

vitina
vitina
1 mjesec prije

Otpepaj…….

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije
Odgovori   vitina

opet lajk…

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Bolje bi bilo da su nam Ameri poslali Kim Kardašian nego ovog deliju. Ni ona ne bi riješila problem kao što neće ni on ali bi bar imali šta čuti a bome i vidjeti…

Promatrač
Promatrač
1 mjesec prije

A Karleuša???