MATINA OLUJNA PREVARA: Obmanu oko konfederacije i predaju BH Hrvata na maltretiranje Sarajevu, Granić smatra svojim velikim uspjehom. Pohvalio se i u EU parlamentu…

U Europskom parlamentu u Bruxellesu predstavljena je knjiga “Diplomatska oluja”, autora Mate Granića, te prikazan istoimeni film HRT-a, u povodu desete obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

Knjiga nije naišla na topao prijem u hrvatskim krajevima u BIH, posebno dio u kojem se hvali kako je nečim trebalo nasamariti BIH da ugase teritorijalnu autonomiju i pristanu na federaciju s Bošnjacima posebno iz razloga jer su Hrvati u BIH bili nadmoćniji u tom trenu i mnoštvo ih je poginulo u borbi za ravnopravnost. Rješenje je Granić našao u obećanju  o konfederacijis Hrvatskom. Uvjeriti Hrvate da je Federacija BIH put do sjedinjenja s Hrvatskom već je bila lakša priča.

Granić je u jednom trenu shvatio da hoda po teritoriji HercegBosne u  kojoj se hvali kako ju je ubio a kako je očeve onih par djece koja su ga slušali prevario, pa je i sam na kraju odustao od promocije te knjige. Nastavio ga je međutim promovirati HRT. Čine to i danas a otvorenu raspravu o Mati Graniću i njegovom životnom djelu ne dozvoljavaju.

Granićevi poznavatelji tvrde da je jedno vrijeme manipulirao i samog Tuđmana, te da su zapravo posljednje godine Tuđmanovog uzmicanja, u suštini Granićeva politika. Te da je projekt vraćanja Turske u zaleđe Baške Vode i Makarske a dovođene srpske države gotovo do Zagreba  zapravo njegova jedina Oluja.

Čestitamo mu.

Neki teoretičari zavjere tvrde i da je Granić pod stalnom prijetnjom Haaškog suda, te da do kraja života neće smjeti objaviti istinu , pogotovo onu o BIH. I da ga Sarajevo stalno ucjenjuje.

Tako je Mte na kraju otišao govoriti o sebi, svojim nalogodavcima.

Okupljenim eurozastupnicima dan je uvid u “ključne trenutke stvaranja hrvatske države u ratnim i poratnim uvjetima i njezinu borbu za mjesto u međunarodnoj zajednici.”

Inače samo u Hrvatskoj, od svih zemalja nekadašnjeg komunističkog bloka, javno se govori kako je ta država baš tada stvorena. Sve ostale države koje su nastale raspadom istočnog bloka, za sebe tvrde da su znatno starije. Hrvatska u ovim granicama, nastala je inače 1945 a vlastitu kraljevinu koja je u svom nazivu imala naziv i Kraljevina Hrvata, Hrvati proglašavaju 1919. Inače taj podatak ne uči se u hrvatskim školama dok se mladež obmanjuje kako je postojalo “hrvatsko-ugarsko carstvo” koje nikada nije postojalo.

Kad smo pak kod 1991 nije nam jasno zašto je službeni Zagreb.  pristao na Banditerovu komisiju koja se poziva na komunističke granice ako se komunizam upravo raspao.

Posve je logično da su se na tlu Jugoslavije uspostavile federalne granice koje su postojale prije komunizma i fašizma.  Granice prve hrvatske nacionalne države. One koju Granić negira. I koja je nastala bez iti jednog ispaljenog metka i bez jedne jedine ljudske žrtve 1939  godine. Zvala se Banovina Hrvatska.

– Naš san je dosanjan. Naravno, na nama je sada da učinimo da država bude što demokratičnija, da ljudi što bolje žive, ali naš san je dosanjan i to je priča o svemu tome.Trebamo s jedne strane čuvati svoj nacionalni identitet, a s druge strane boriti se za svoje interese što god više možemo, za HTV Dnevnik rekao je Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova.

Čestitamo Mati na snu. No bio bi red da kaže kako je današnja Hrvatska nastala na trgovini Hrvatima van nje.

Prije “stvaranja” modernog hrvatskog Pereca, izvan RH  na tlu Ex Jugoslavije živjelo gotovo milijun Hrvata.

Hvala mu u na prodaji hrvatskih republika van nje. Onih koje su , što se državnosti i državotvornosti tiče, daleko starije. No o tome bi trebalo nešto i znati.