Published On: Sub, lis 25th, 2014

Matić: Riješit ćemo i pitanje HVO-a

Ministar branitelja Republike Hrvatske Predrag Matić je govoreći o prosvjedu branitelja izjavio za Večernji list da će Hrvatska zbog njihovih postupaka biti prva zemlja izbačena iz EU, jer takvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU.

“Mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz EU, nego će biti izbačena. Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU, u diplomatskom zboru. Ljudi su zgroženi, konsternirani”, rekao je Matić. 

On je izjavio kako “ne može vjerovati da jedna militantna skupina, nakon tolikih godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su im trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati”.

Ministar branitelja je kazao kako više ne želi prolaziti na stražnji ulaz, jer je ministar pola milijuna branitelja, pa i 4,5 milijuna građana koji izdvajaju za njegovu plaću, koju želi pošteno zaraditi. Poručio je da se braniteljima neće smanjivati prava, ali da im “niz dlaku” neće ići.

“Riješit ćemo i pitanje HVO-a, njegovatelja, automobila i ortopedskih pomagala, ali trebam malo vremena”, rekao je, uz ostalo, ministar Matić.

Dnevnik.ba