Mate Bulić ponovno je na nogama, sastao se s hrvatskim premijerom Plenkovićem

Legendarni pjevač Mate Bulić (65) ponovno je na nogama! Potvrdio je to ni više ni manje nego premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

“Drago mi je ponovno susresti se s našim poznatim glazbenikom Matom Bulićem, koji je dugo vodio bitku s #COVID19. Želimo mu puno zdravlja i novih uspjeha”, poručio je premijer Plenković na fotografiji na kojoj zajedno poziraju.

Podsjetimo, za legendarnog kralja dijaspore 2020. godina trebala je biti godina za pamćenje. Odradio je hrvatsku turneju “Ja sam na vas ponosan”, a nakon koncerata u Osijeku i Splitu, 29. veljače nastupio je u punoj dvorani KC-a Dražena Petrovića u Zagrebu, prenosi Večernji.hr.

Samo dva tjedna kasnije epidemija koronavirusa stigla je u Hrvatsku. Mate se vratio u Frankfurt, gdje se u svom domu pokušavao sačuvati od ove opake bolesti, pogotovo zato što mu je, nakon što mu je odstranjen bubreg zbog karcinoma, oslabljen imunitet. No krajem godine ipak se zarazio, a onda je počela bitka za život. Uslijedili su mjeseci oporavka u bolnici, a zatim i na kućnoj njezi. Mate i danas osjeća posljedice bolesti, još uvijek otežano diše, no puno je bolje i nada se da će se uskoro vratiti svojoj vjernoj publici.

– Taj period je ružan san, ružna epoha u mom životu. Šest mjeseci nisam mogao stati ni na jednu nogu. Minuta sjedenja, uz pomoć, naravno, bila mi je pomak. Danas, hvala Bogu, sve sam radim. Obitelj zamolim da je što dalje od mene, u smislu da mi ne pomažu puno. Konačno sam došao u tu poziciju da sam samostalan i sretan sam zbog toga. Sad je već druga priča – rekao je krajem prošle godine. /HMS/