Francuska policija usmrtila je muškarca u Montfavetu, mjestu nedaleko od Avignona na jugu Francuske, nakon što je prijetio pištoljem prolaznicima, izvijestila je policija. Prema francuskoj radijskoj postaji Europe 1, muškarac je vikao “Allahu Akbar” Troje ljudi ubijeno je ranije u četvrtak nožem u crkvi u Nici, uključujući i ženu kojoj je odrubljena glava, priopćila je policija, a […]

" />
Published On: Čet, lis 29th, 2020

Masakr u Nici nije bio jedini danas u Francuskoj, kod Avignona je naoružan čovjek vikao Allahu Akbar i prijetio

French soldiers and policemen secure the site of a knife attack in Nice on October 29, 2020. – France’s national anti-terror prosecutors said Thursday they have opened a murder inquiry after a man killed three people at a basilica in central Nice and wounded several others. The city’s mayor, Christian Estrosi, told journalists at the scene that the assailant, detained shortly afterwards by police, “kept repeating ‘Allahu Akbar’ (God is Greater) even while under medication.” He added that President Emmanuel Macron would be arriving shortly in Nice. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Francuska policija usmrtila je muškarca u Montfavetu, mjestu nedaleko od Avignona na jugu Francuske, nakon što je prijetio pištoljem prolaznicima, izvijestila je policija. Prema francuskoj radijskoj postaji Europe 1, muškarac je vikao “Allahu Akbar”

Troje ljudi ubijeno je ranije u četvrtak nožem u crkvi u Nici, uključujući i ženu kojoj je odrubljena glava, priopćila je policija, a gradonačelnik je taj čin nazvao terorističkim.

NAPAD NA KONZULAT U SAUDIJSKOJ ARABIJI

U zasebnom napadu u Saudijskoj Arabiji ranjen je čuvar ispred francuskog konzulata u Džedi. Napadač u četrdesetima upotrijebio je hladno oružje, rekao je glasnogovornik lokalne policije Mohamed al-Gamdi.

Napadi su dogodili nakon što su brojne muslimanske zemlje, uključujući Saudijsku Arabiju, izrazile bijes jer je Francuska stala u obranu objavljivanja karikatura proroka Muhameda.

NOVI TERORISTIČKI ČIN Strašni napad u Francuskoj: ‘Tri su osobe ubijene nožem, jednoj ženi je odrubljena glava‘