Srijeda, 24 travnja, 2024

MARIO KARAMATIĆ O IZBORNOM SUSTAVU: Članovi srpskog kluba traže pauzu kako bi petkom išli na džumu

Must Read

– Mi nismo neprijatelji ove zemlje. Herceg – Bosnu volim, ali danas živim u BiH. Herceg – Bosna je dio Federacije BiH i mi ovu zemlju moramo graditi – rekao je gostujući na KIS Televiziji predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Domu naroda BiH Mario Karamatić.

Govoreći o stanju u BiH, rekao je kako su napravljeni određeni iskoraci, kako danas nitko ne želi paliti zgrade po Federaciji kao u vrijeme platformaške vlasti. – Onda kada shvatimo kako u BiH svima može biti dobro samo ako budemo radili zajedno, a ne jedni protiv drugih, onda će nam biti još bolje. Dio bošnjačkih političara još uvijek radi protiv ostalih naroda i to je problem. Nadam se kako će uskoro doći do promjene – poručio je Karamatić.

Dodao je kako je nužno promijeniti određene pozicije u BiH kako bi država postala ozbiljna. U prvom redu, tu je mislio na izborni proces u BiH, gdje je još uvijek moguće da najbrojniji naroda bira predstavnike drugih naroda ili pak da se promjenom nacionalnosti na papiru dolazi do određenih pozicija. – Nismo valjda zaboravili kako su pojedinci mijenjali nacionalnost na papiru kako bi kao “Srbi” dobili mandate. U šali se govorilo kako Klub srpskih zastupnika traži petkom pauzu kako bi išli na džumu. To je ismijavanje sustava i dokaz kako su potrebne promjene – istaknuo je Karamatić.

Govoreći o dolazećim lokalnim izborima, Karamatić je rekao kako stranke HNS-a vjerojatno neće na većinski hrvatskim područjima zajedno izaći na izbore. Dodao je kako problem nije u predsjednicima stranaka nego u odnosima između ljudi na lokalnoj razini.

Komentirajući uhićenje Radončića, predsjednik HSS-a je istaknuo kako se sve događa kada je situacija konačno bila stalbilna, te je izrazio sumnju kako cijeli slučaj ima političku dimenziju. – Imamo sreću da je SBB dovoljno mudar da ostane u vlasti. U protivnom, imali bi opet kaos u Federaciji – zaključio je Karamatić, piše prvi.tv. 

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x