Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Marinko Zadro preuzeo Dalmacijavino u svoje vlasništvo, Pipi se puni u Hercegovini!

Must Read

Konačno je stigao i taj dan. Marinko Zadro, vlasnik tvrtke Oštrc, preuzeo je Dalmacijavino.

Danas se u pogonu na Stinicama izvršila primopredaja. Marinko Zadro stigao je sa svojim unukom Lukom Deil – Zadrom, direktorom Oštrca. Tvrtku je predao stečajni upravitelj Perica Mitrović, a svečanosti su nazočili i sindikalisti Ozren Matijašević i Šime Orešković.Zadovoljni su raspletom stečajnog postupka, no Matijašević je istaknuo kako bi se za potpuno zadovoljstvo država trebala odreći svojih potraživanja, a zauzvrat će Dalmacijavino odustati od spora za zgradu u gradskoj luci. Matijašević smatra da je to nužno jer u protivnom radnici neće dobiti ni kune od 70 milijuna kuna, za koliko je Zadro kupio Dalmacijavino.

Stečajni upravitelj Mitrović zahvalio se i medijima koji su pratili stečaj. Podsjetio je kako je stečaj otvoren u svibnju 2012. godine te kako je pokrenuo proizvodnju koje nije bilo dvije godine. Vratili su se na tržište, sačuvali radna mjesta.

“Mora se uvesti reda”
Zadro je kazao kako će proizvodnju Pipija vratiti u Split čim se za to ispune uvjeti. Do tada će se puniti u Hercegovini. Smatra da treba uložiti u modernizaciju i automatizaciju pogona.

– Cijeli život sam proveo u tvornicama sa željom da napravimo bolje uvjete. I kada smo donijeli odluku da kupimo Dalmacijavino, opet su bile komplikacije. Vjerojatno se cijena htjela spustiti na nulu pa da to netko pokupi. Kada smo sve izanalizirali pala je odluka da proizvodnja bude u Drnišu. Izgradili bi modernu vinariju kapaciteta tri milijuna litara. U Italiji smo pogledali sedam tvornica. Tamo svi rastu 30, 40 posto, ovdje je sve propalo. Ako se ne uvede reda, neće biti dobro. Normalni proizvođači nemaju šanse – kazao je Zadro.

Vidio je kako se vani čak do 30 posto vina prodaje odmah uz vinarija te drži da Drniš u tom smislu ima odlične pretpostavke s obzirom da se nalazi na turističkoj ruti od Krke. Naglasio je potrebu visoke produktivnosti i automatizacije.

dalmacijanews.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -