Published On: Uto, pro 29th, 2020

MANIPULACIJE IZBORIMA U MOSTARU Fiktivni birači u Mostaru već 22. prosinca krenuli s vraćanjem stvarnih mjesta prebivališta

Nadležne istražne agencije nastavljaju istraživati navodna kriminalna djela vezana za mostarske izbore. Pod istragom su navodi o lažnom prijavljivanju Bošnjaka na većinski hrvatskim područjima s ciljem osvajanja mandata u ovim dijelovima Mostara i preuzimanje kontrole nad Gradskim vijećem.

Kako doznaje Pogled.ba, već je primjećeno kako se određen broj birača vraća na stvarna mjesta prebivališta i takvi slučajevi se trenutno istražuju.

“Već smo 22. prosinca zabilježili zahtjeve za vraćanje na mjesta prebivališta u Starom Gradu i Podveležju. S razlogom možemo sumnjati kako su ovi slučajevi povezani isključivo sa izborima jer se radi o osobama koje su nedavno prijavljene na područja gdje su Hrvati većina”, govore za Pogled.ba sugovornici uključeni u istražne radnje oko prijevara na mostarskim izborima.

Dodaju kako postoji i niz drugih detalja koji jasno govore o tome kako je u Mostaru organizirana izborna prijevara, ali zbog istrage koja je u tijeku ti detalji se još ne smiju otkrivati.

“Ukoliko se navodi svjedoka koje imamo pokažu točnima, onda govorimo o izbornoj prijevari koja je organizirana kroz nekoliko institucija i jasno je kako se radi o udruživanju sa ciljem počinjenja kaznenog djela. Postoje ozbiljne indicije o tome i očukujemo kako ćemo uskoro izaći sa jasnim dokazima o tome kako je počinjena izborna prijevara u Mostaru”, ističu sugovornici.

Neslužbeno doznaje Pogled, do sada je otkriveno i potvrđeno više od 150 osoba koje su lažno prijavile mjesto prebivališta, a radi se o biračima bošnjačke nacionalnosti koji su se prijavljivali na područjima gdje su Hrvati većina.

Postoje indicije za još više stotina osoba koje su sudjelovale u ovoj prijevari, a spisak potvrđenih slučajeva je svakim danom sve veći. Uskoro će i ove informacije biti dostupne javnosti. Klupko se odmotava i samo pokazuje koliko je manipulacije bilo u procesu izbora u Mostaru. Naravno, nelegalno Središnje izborno povjerenstvo i dalje šuti o svemu.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x