Published On: Pon, ruj 20th, 2021

MANIJACI DOKAZALI: Sarajevo može izgledati brutalno

Navijači  Željezničara napravili su nestvaran spektakl na nebu iznad Sarajeva povodom proslave 100. rođendana svog voljenog kluba.

Slavlje je počelo prekjučer, a jučer na službeni rođendan kluba, nebo iznad Sarajeva obasjao je vatromet kakav smo do sada mogli vidjeti samo u Mostaru. (*Ultrasi i Red Army pripremili su tijekom godišnjica svojih  klubova nešto slično i ujedinili Mostarce u ljubavi prema svom gradu)

Navijači Željezničara su napravili vatromet od Otoke do Baščaršije u dužini od čak sedam kilometara.

Vatromet je počeo simbolično tačno u 21 sat, a sa 350 lokacija u gradu je ispaljeno 500 vatrometa.

Nebo iznad Sarajeva je bilo obasjano nekoliko minuta, a svi stanovnici grada, ali i oni koji su se zadesili u njemu su mogli uživati u pravom spektaklu iznad njih.

Manijaci su jučer tokom utakmice protiv Veleža počeli proslavu rođendana, ona je nastavljena navečer na Željezničkoj stanici kada je napravljena simbolična bakljada duž željezničke pruge kojom je prošla i lokomotiva kao jedan od simbola kluba s Grbavice, a proslava je krunisana večerašnjim vatrometom.

Navijači Plavih su za ovu dvodnevnu proslavu izdvojili gotovo 100.000 KM.

Poslije vatrometa ulicama Sarajeva su navijači Plavih kružili automobilima i uputili se k stadionu Grbavica.

Željezničar je osnovan 19. rujna 1921. godine i u stogodišnjoj historiji je sedam puta bio prvak, jednom u SFR Jugoslaviji i šest puta u Bosni i Hercegovini.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare