Published On: Čet, svi 26th, 2022

MALO SMO LICEMJERNI: Američki sud osudio Muslimana iz BIH koji je pomagao ISIL. Slijede li uhićenja uposlenih u State Departmentu koji su radili to isto?

Optuženog Mirsada Kandića sud u New Yorku proglasio je krivim po šest točaka optužnice.

On se teretio da je radio kao regruter i obavještajac za takozvanu Islamsku državu.

Na službenoj stranici suda navodi se da je Kandić proglašen krivim za udruživanje radi pružanja materijalne podrške ISIL-u kao i za pet točaka optužnice koje se tiču pružanja materijalne podrške ovoj militantnoj organizaciji u vidu osoblja, oružja, imovine, lažne opreme i dokumentacije.

Sve to u vremenu od siječnja 2013. godine do lipnja 2017. godine kada je okrivljeni uhićen u Sarajevu. Presuda je uslijedila nakon trotjednog suđenja. Kada se potvrdi, Kandiću za četiri točke optužnice prijeti po 20 godina zatvora, dok se za dvije točke optužnice Kandić suočava s doživotnom kaznom zatvora – navodi se na stranici suda.

Tužitelj Sjedinjenih Američkih Država za okrug New York Breon Peace rekao je kako je Kandić bio visokorangirani pripadnik ISIL-a koji je regrutirao brojne osobe za ovu organizaciju.

Pomagao im je na putu za Siriju i druge teritorije kako bi postali pripadnici ISIL-a. Osim toga, optuženi je pomogao ekstremističku grupu na mnoge druge načine uključujući i osiguravanje oružja i širenje nasilne propagande širom svijeta kako bi se nastavila brutalna i krvava teroristička kampanja. Kandićeve radnje bile su izravno povezane s napadima i značajnim gubicima života – rekao je Peace./HMS/

Podsjećamno niz medija u regiji , pisalo je da je ISIL stvorila zapravo US vlada:

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lištanin
Lištanin
2 mjeseci prije

Sudije se moraju čuvati, jer svi teroristi dijele iste duh. Da ne bi bilo: “Suci, Mirsad Kandić nije terorista, s prijezirom odbacujem vašu presudu. Boooom

Ante Janković GUDIN
Ante Janković GUDIN
2 mjeseci prije

Novi đenosajd…

Islamofob opetovani
Islamofob opetovani
2 mjeseci prije

Šta kaže efendija Kahvazović 🙁 , opet napad na Bosnu, napaćeni islam i muslimane 🙁 🙁 ?