Utorak, 23 travnja, 2024

Majda Ramić samoubojstvo je počinila na obljetnicu zatvaranja logora u Jablanici. Jesu li ove dvije tragedije povezane?

Must Read

Vijest o tome da je pripadnica Policijske stanice Jablanica, Policijske uprave Konjic, Majda Ramić (42) jutros izvršila samoubojstvo ispred svoje kuće duboko je potresla njene sugrađane, ali i kolege širom BiH.

Pokojnica je imala više nego sređen život i slovila je kao vrlo uzorna i uspješna policijska službenica.

Godinama je sudjelovala u projektu „Sigurna turistička destinacija“- međunarodne policijske saradnje, gdje je bila dio tima policijskih službenika iz 10 zemalja tijekom ljetne turističke sezone na području PU splitsko-dalmatinske u susjednoj Hrvatskoj.

Volontirala je  čak i za gorsku službu spašavanja, koaj je poznata kao skupina izuzetno optimističnih ljudi, a njene kolege, prijatelji i poznanici imaju samo riječi hvale za nju. Nikome nije jasno što se događa.

O tome šta je nesretnu djevojku nagnalo na ovaj čin za sada nema informacija. Stvara se omerta.

Podsjetimo, vijest o tome da je izvršila suicid policija je zaprimila jutros u 8:05 sati.

Ubila se pucajući u glavu iz pištolja, najvjerovatnije, službenog.

Kako bošnjački mediji svi redom ignoriraju da je u Jablanici bio logor, a ujedno ih u toj cenzuri podržavaju i OHR i USA ambasada, niti jedan analitički tekst u Bosni ne povezuje ova dva događaja.

Jer što se Bošnjaka tiče taj logor nije ni postojao.

Osim toga i Haaški Talibani su organizirano prešutjeli i taj logor i genocid u Grabovici, i potpuno etničko čišćenje i Konjica i Jablanice. Tako simbol etničkog čišćenja u Hercegovini nisu ova dva grada, uz Kakanj gradovi s najvećim procentom etničkog čišćenja u BIH nego su to primjerice Čapljina i Stolac. U Stocu danas živi preko 35% Bošnjaka a u Čapljini postotak im nikada nije ni opao.

Kako je moguće da svijet danas ne zna za genocid u Grabovici, za Bugojno i obredna ubojstva logoraša? Za Jablanicu i posljednji logor za djecu na tlu Europe? Za Vitez i posljednji infanticid na tlu Europe?

Lahko je to moguće. Kad imaš fratrusine koji se bave Radom nacistom Glavašem, i hoće ga blaženikom proglasiti i samo o sebi pišu i brinu, kad imaš političku elitu koja 30 godina ponavlja riječi “stradanje” i na “jedan poseban način_” te “cvijeće i svijeće” i kad ta elita ne prijeti izlaskom sa svih razina vlasti ukoliko Tužiteljstvo BIH ne pokrene kaznene postupke za ova mjesta zločina i to one po zapovjednoj odgovornosti, kad sva hrvatska i pozicija i opozicija trči na noge kriminalcu Murpheyu, i ponosno pokazuju selfije iz Čemerike umjesto da oko Cikotićevog suborca u skrivanju hrvatskih tijela Bugojna naprave sanitarni koridor i traže njegovo procesuiranje, onda draga “nacijo” imaš što imaš.

Imaš pm od nacije.

Sretna vam druga korizmena nedjelja poštovana molitvena zajednico.

I nikad ne zaboravi: Isus te se stidi. Jer si zaboravio na svoju pobijenu braću i sestre, jer si zaboravio na svoju Augustinu i Mladenku, i jer si nitko i ništa koji vjeruje šačici ustašoida da se Gospa evo obraća nama tu u Bijakovićima već 50.000 puta i da je Rade Glavaš, bio tek siroti fratrić koji je ubijen iz mržnje prema vjeri, pa kao takav mora biti proglašen blaženikom. Glavaš nije bio žrtva, glavaš je odgovoran za mnoge suze koje su se prolile nad hrvatskom zemljom. I to provincijal jako dobro zna. Stavljati njega u istu ravan kao Fra Lea Petrovića grijeh je protiv razuma Duha Svetog. Neoprostiv grijeh. Kako će s tim grijehom naši “oci” pred Boga, to nije naš posao. Eto im tamo.

Hvala vam što ste do kraja pročitali ovaj tekst. I pozdravite nam Gospu.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Džudžan
Džudžan
1 month ago

Dobro ljudi čemu trpati osobu koja se slomila i odlučila oduzeti život sa konclogorom u Jablanici. Vrijeme leti, ona je kad na početku rata imala nekih 8-9 godina, i nema se šta spominjati u tom kontekstu.
I jedna informacija povodom netočnog navoda u tekstu. Na području općine Čapljina muslimanski živalj je protjeran, to je činjenica. Kao što je činjenica da nije bilo krvi i da su se relativno brzo poslije rata vratili. Legenda kaže da se ratni gradonačelnik nagodio s Hagom, iltiga cinko nekog, no kako bilo činjenica je da nikad nije gonjen.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

To je cijela istina,zato nama zlikovac Markovina Dragan prica pricu,sad on a prija njega Cacuko mu

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Anonimac

Prije Jugovina, pa pod njom Markovina.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

“..kad ta elita ne prijeti izlaskom sa svih razina vlasti ukoliko Tužiteljstvo BIH ne pokrene kaznene postupke za ova mjesta zločina i to one po zapovjednoj odgovornosti,..”
Sve uredno sa tekstom i pozdravljam autora za to, ali po Kaznenom zakonu BiH nema zapovjedne odgovornosti. Za zapovjednu odgovornost je mogao kazniti haški tribunal, što je svjesno izbjegao za ove događaje koje navodite.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Nije drugi nego treći korizmeni tjedan. Vidi se da tekst piše netko tko pojma nema o katoličanstvu, koje an pasan očigledno mrzi.

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x