Published On: Uto, stu 17th, 2020

LOGOR DAYTON: Samo u BIH je moguće da relativni pobjednik postaje apsolutan

Da je pokojni Mirsad Peco ostao živ , bio bi danas načelnik s  55% glasova Travnika. To znači da bi bio načelnik s legitimitetom,  uz ispoštovanu  činjenicu da je većina Travničana ipak glasala za njega. Na drugu stranu ako p0gledate mapu cijele BIH u većini općina gdje je bilo više kandidata, osim tamo gdje su bila dva, mnoštvo izabranih načelnika i gradonačelnika , nema potrebnu natpolovičnu većinu svog grada/općine da bi isti predstavljali. A tih famoznih 50% predstavlja osnovni ispunjeni uvjet svake demokracije.

Iako je pitanje demokracije, u BIH, nakon masovnih preseljenja stanovništva upitno. Eto baš u Travniku. Većini Travničana, BH demokracija nije omogućila osnovna ustavna prava. Pravo na rad, imovinu , dostojanstvo. Provodi se demokracija uz uvjet da se ispoštuju ratna stradanja i da se ratno djelovanje i učinak progona unese u izborni ciklus. Ili cirkus. Kako god vam je draže. Pri tome upda u oko jedna stvar – Tamo gdje je famozni UZP nećete naći niti jednu općinu gdje je tako mizeran izlazak Bošnjaka, koji su prema presudi Haaga protjerani i nestali, koliko je mizeran u Jablanicama, Konjicima, Bihaćima, Sarajevima, Kaknjima. I mnogim drugim mjestima antifašističke ABIH, gdje Hrvati ili Srbi čak i ujedinjeni ne mogu prijeći niti prag. Za ta mjesta Haaških presuda nema.

Vratimo se na loko legitimitete koje je osmislila međunarodna pamet.

Netko je bio toliko pametan pa je skontao da ova matematika , relativnih pobjednika, pogoduje velikim strankama, u prvom redu SDA-u.   I onda isti ti , u prvom redu međunarodna zajednica, koja je nametnula ovaj neustavni izborni zakon, pjeni , kada iz izbora u izbore, nema promjene. A promjene nema, jer je velikim strankama, šaša, pokriti relativnu većinu birača obećanjjima, namještenjima i slično.

No zamislimo kada bi upravitelji logora Dayton, u prvom redu ta  fašistodina ljenčina Inzko te ostatak karijernih čuvara logora oko njega dopustili ovoj zemlji da ima demokraciju, kako što ju imaju sve zemlje Europe. Uzmimo npr. neku potpuno bošnjačku općinu. Jablanicu, Konjic, Bihać.

Mjesta koja su potpuno očišćena od neprijatelja naše zemlje.  Hrvata i Srba. Te pojačana s nešto arapskih patriota Bosne i Hercegovine.

Uzmimo da u patritoskim Konjicima , Jablanicama i Bihaćima,  Kalesijama, Zenicama, SDA kandidat osvoji 45% glasova dok svi ostali kandidati njih recimo 3 ili 4 osvoje manje glasova. Tko nam to jamči da bi SDA kandidat u drugom krugu nabrao potrebnih 50% plus jedan glas?

Eto vam odgovora zašto u BIH nema promjene. Nema je zato jer su čuvari logora Dayton odlučili da građani BIH ne moraju nužno imati legitimne načelnike i gradonačelnike.

Nešto slično vrijedi i za hrvatske krajeve. Tko to tvrdi da bi HDZ suvereno vladao svim tim općinama da postoji slobodno hrvatsko društvo koje ne živi majorizaciju? Koje se ne zbija u tor uslijed represije, da bi potom bilo ismijano od Slave Kukića i sličnih, koji sudjeluju u procesima zagovaranja majorizacije, ismijano da se ponaša kao tor.

Isto vam je i s predsjedništvom. Zašto bi Bošnjaci imali legitimnog predstavnika svog naroda kada ih može predstavljati 20%-ni Šefik pojačan s 21%-im Komšićem. Oba  zajedno nemaju 50% bošnjačkog legitimiteta.

Šefik Džaferović nije dobio ovlast bošnjačkog naroda da ga predstavlja a ipak ga predstavlja.

Komšić nije dobio ovlast bošnjačkog naroda da ga predstavlja, a ipak suflira Šefiku. Iz otete fotelje. Koju ne predstavlja niti 1%

Dodik je jedini član Predsjedništva koji ima i legalitet i legitimitet predstavljati srpski narod u BIH.

I na kraju najveći pobjednik izbora i ujedno najponiženiji političar BIH, od strane majorizacije,  Čović. čovjek koji je dobio gotovo preko 80% legitimiteta da predstavlja svoj hrvatski narod, udaljen je nasilno od tog prava. Pod pokroviteljstvom čuvara logora Dayton. Valentina Inzka.I to je nazvano demokratizacijom društva.  Te kao takvo poslano u strane medije.

Kad Bošnjaci kukaju da ih SDA krade na izborima to je legitimno, kad to viču Hrvati to je onda nacionalizam.

Činjenica je da taj Inzko,  bijedna, neprincipijelna, pristrana i preplašena ljuštura od čovjeka, taj čuvar našeg logora, (koji je osmišljen kao cijedilo, iz kojeg pomalo trebaju biti iscijeđenji Hrvati, potom Srbi,)  kada piše u UN, nema hrabrosti napisati da se sve bošnjačke partije jednom godišnje klanjaju vođi El Mudžahida u BIH – (Jedinici koja je dala 6 napadača na WTC). Čime je ABIH postala najznačajniji napadač na Twinse.

Ne znamo čime su ga Bošnjaci ucjenili, no te snimke su izgleda jako brutalne. I valja suosjećati s njim.

I moliti Boga da mu oprosti. Pod uvjetom da ipak nije vidio tu famoznu snimku.

Dodajmo ovome da je majorizacija u Bošnjaka postala nasljedno pravo obitelji Komšić. Koju je izabrao DF. Sjetimo se priopćenja DF-a od prije nekoliko tjedana kada su poručili  Našoj Stranci – “Nekako smo vam oprostili Falatara”.

Znate li što to znači? To znači da nema pravo svatko šamarati Hrvate u FBIH kada se preglasavaju za funkciju Predsjednika. To pravo pripada Erdoganu. Tj njegovoj filijali u BIH. SDA-u. SDA će odrediti tko će biti čovjek za šamaranje Hrvata u FBIH. Nitko drugi , kome Visoka Porta s Bilina ne da to odobrenje nije pozvan da se natječe za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva. Pa ni jedan Falatar.

Toliko o građanskim vrijednostima. “Moderate” Predsjednika DF-a. Dvorske lude familije Izetbegović.