Published On: Sri, lis 6th, 2021

LOGIKA SKAKAČA Brnabićki koja negira genocid počasni skok, Stanivukoviću opoziv pozivnice, a Bilbiji nema čamca

Nemanji Bilbiji nije dopušteno da iznajmi gumenjak ispod Starog mosta, gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću povučena je pozivnica na tradicionalnu manifestaciju – skokovi sa Starog mosta a za premijerku Srbije Anu Brnabić u ponedjeljak su mostarski skakači skočili počasni skok.

Je li logika mostarskih skakača da logike nema, ili za jedne vrijedi jedna logika, a za druge druga, pita se u redakcijskom osvrtu portal Hercegovina info.

“Ne mislim da je bio genocid. Mislim da je… Znate, mislim da je bio užasan, užasan zločin, ali genocid je u suštini kada… Genocid je kada pobijete cijelu populaciju, žene, djecu, a to ovdje nije bio slučaj”, kazala je Brnabić u emisiji “Conflict Zone” na temu Srebrenice.

Prihvaćam da je bio užasan zločin. Srbija je isporučila osobu koja je optužena za taj ratni zločin. Isporučili smo tu osobu. Suđeno mu je, sada je u zatvoru”, dometnula je.

Ipak, mostarski skakači koji očito ne djeluju ujednačeno po svim pitanjima negiranja genocida, prejučer su Brnabićki skočili počasni skok.

Ona je kazala da se ovdje osjeća lijepo, da je Mostar nestvaran i doći će opet.

Mladi pak Stanivuković mostu nije primirisao.

Skakači su mu opozvali pozivnicu na skokove.

“Poštovani gradonačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. lipnja skokom bez aplauza ‘Mostari’ obilježavaju Dan žalosti.

Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu”, pisali su u dopisu Stanivukoviću. On je, pak, skakačima bio kriv jer se negativno osvrnuo na nametnuti Inzkov zakon.

Također, i Nemanji Bilbiji, igraču Zrinjskog, koji je s obitelji htio provozati gumenjakom ispod Starog mosta isto nije dopušteno.

On s genocidom nema veze, ali ima sa Zrinjskim.

Most, koji je sam po sebi simbol spajanja, trebao bi biti podjednako dostupan svima, naš i svačiji i vječno zapravo ničiji da ga se privatizira, bez obzira na političku, vjersku i drugu opredijeljenost, zaključuje Hercegovina.info./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
GrammarNazi
GrammarNazi
1 godina prije

Pogrešno prevedeno: 11. srpnja, a ne 11. lipnja.

SafetPsychoSaray
SafetPsychoSaray
1 godina prije

Jos jedna moralna lekcija od rusitelja Starog.

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaray
1 godina prije

Vi se baa prodajete za kikiriki suncokret 🌻

Arno
Arno
1 godina prije

Ma kakav užasni zločin. Pola ih se ubilo bežeći preko minskih polja kuda su ih Srbi usmerili. Znali su šta su radili po srpskim selima oko Srebrenice, nisu smeli čekati srpsku vojsku.

Jovke
Jovke
1 godina prije

Pravi istinski genocid se je jedino desio nad srpskim narodom od 1941 do 1945.Za ono desavanje oko Srebrenice i u samoj Srebrenici su ponajvise krivi sami Bosnjanici sto se je desilo posle par izolovani incidenata pa doslo do streljanja zbo osvete jer su se pre toga desili strasni zlocini od strane Nasera Orica i 28.divizije.90% stradali Bosnjana iz Srebrenice su bili pripadnici iste te zloglasne divizije.Svi mahom nastradali tokom probijanja prema Tuzli,nesto od minsko eksplozivni sredstava,nesto od samoubistava,nesto od medjusobni obracuna.Ovo je jedina istina,sve ostalo je samo mitomanija.

Last edited 1 godina prije by Jovke