Ljubuškim doktorima nagrade za za životno djelo

Ljubuško Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2021. te nagrade za životno djelo dodijelilo dr. Ivi Bubalo i dr. Luki Pavloviću.

Tijekom epidemije koronavirusa, njih dvoje se, naime, nesebično stavilo na raspolaganje i dalo veliki doprinos u liječenju Ljubušaka.

– Oni su doktori koji čitav svoj radni vijek služe svim građanima Ljubuškog, a i šire. Vrhunski profesionalci u svom poslu, a zadnje dvije godine, u svim ovim nedaćama epidemije covida-19 koje su nas snašle, pokazali su se na visini zadatka iako imaju i veći broj godina, dr. Iva je već u mirovini, a i dr. Luka se također primiče mirovini. Stoga sam apsolutno u uvjerenju da su njih dvoje zaslužili ove nagrade – kazao je tom prigodom ljubuški gradonačelnik Vedran Markotić.

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u petak u Kulturnom centru, usvojen je Program rada Gradskog vijeća za 2022. godinu, Odluka o organizaciji taksi prijevoza za 2022. godinu na području grada Ljubuškog, kao i odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava za projekte iz područja kultura i športa.

Iz Gradskoga vijeća su podsjetili da su 2021. godine po prvi put provedeni javni pozivi za projekte iz kulture i sporta, što je naišlo na veliko odobravanje kako sportskih klubova, tako i udruga koje djeluju jer na ovaj način mogu lakše planirati i realizirati svoje aktivnosti tijekom godine.

Po riječima gradonačelnika Markotića, sredstva iz prošle godine su isplaćena svim dobitnicima, a već sljedeći tjedan će biti objavljeni javni pozivi za ove namjene.

On je pozvao sve sportske klubove i udruge, koje smatraju da bi zbog onog što rade trebali dobiti sredstva da se prijave, a povjerenstvo će obaviti bodovanje i dodijeliti ta sredstva.

Vijećnici su, uz ostalo, usvojili i Odluku o subvenciji za privatne dječje vrtiće na području Grada Ljubuškog.
Subvencioniranje privatnih vrtića započelo je prošle godine u sklopu demografskih mjera koje Grad Ljubuški provodi, a sve u cilju olakšavanja roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće.

– 80.000 maraka podijeliti će privatni vrtići koji ispune uvjete po objavljenom javni pozivu. Na taj način im pomažemo, kako bi i oni snizili svoje cijene, odnosno da ne bude prevelika razlika između cijena Gradskog vrtića i privatnih vrtića – pojasnio je gradonačelnik Vedran Markotić, priopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Ljubuški.