Published On: Sri, stu 29th, 2017

LJUBIĆ: Ovo je sumrak svjetskog pravosuđa i negativno će utjecati na odnose u BiH

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić je izjavio kako je šokiran izrečenom drugostupanjskom presudom hercegbosanskoj šestorci u Haagu. Također, rekao je brine za život Slobodana Praljka, koji je nakon što mu je potvrđena prvostupanjska presuda popio nepoznatu tekućinu za koju je rekao da je otrov.

„Brinem za život gospodina Praljka, nadam se da će preživjeti ali u svakom slučaju ono što je učinio ide na dušu i savjest prvostupanjskog vijeća koji su donijeli odluku koja nije utemeljena na dokazima nego na političkoj konstataciji UZP. Mogu reći da je ova presuda sumrak svjetskog pravosuđa, sumrak pravde i u svakom slučaju da će ona negativno utjecati na odnose u BiH i široj regiji“, rekao je Ljubić.

Dodao je da otkako je podignuta optužnica od strane velikobošnjačke politike pravno nasilje se nastavlja, i ono će se nastaviti još žešće nakon ove presude.

„Poručujem svima da je konstitutivnost hrvatskog naroda nepovrediva i u svakom slučaju poručujem hrvatskom narodu da ima povjerenja u svoje vodstvo“, rekao nje Ljubić.

„Ovo je šamar Hrvatskoj“, dodao je Ljubić./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x