Published On: Sri, tra 11th, 2012

LJUBAV: S dvije ručne bombe ušao u kuću djevojke

Policija u Tomislavgradu uhitila je dvadesetogodišnjeg Admira Gigovića iz Travnika, koji je u Mandinom Selu kod Tomislavgrada krišom ušao u kuću Đ.D. (55) s dvije ručne bombe, potvrđeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Jedan mještanin Mandinog Sela obavijestio je policiju da je slučajno primijetio mladića kako ulazi u tuđu kuću u kojoj nije bilo vlasnice niti njene kćerke, s kojom je Gigović navodno ranije bio u ljubavnoj vezi, rekao je Srni glasnogovornik Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je potvrdio da su pripadnici Policijske postaje Tomislavgrad po dolasku u Mandino Selo jučer oko 13.30 sati u toj kući zatekli Gigovića, koji je kod sebe imao dvije ručne bombe, nakon čega je priveden u policijske prostorije radi kriminalističke obrade.

Prema Vrdoljakovim riječima, mladić je priznao da je posjedovao ubojita eksplozivna sredstva i da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog čega je MUP HBŽ-a protiv njega podnio krivičnu prijavu kantonalnom županijskom tužiteljstvu u Livnu, a ručne bombe policija je oduzela.

Vrdoljak je rekao da je sretna okolnost da u trenutku Gigovićevog dolaska u tuđu kuću nije zatekao nikoga, jer se ne zna što bi mladić bio spreman zbog neuzvraćene ljubavi uraditi s eksplozivnim napravama sa kojima je došao u kuću djevojke.