Liječnik koji je silovao više od stotinu gimnastičarki izboden u zatvoru

Nekadašnji liječnik američke gimnastičke reprezentacije Lawrence Larry Nassar posvađao se s drugim zatvorenikom zatvora na Floridi, pri čemu je zadobio više ubodnih rana. Dvije osobe upoznate s događajem kazale su za Associated Press da je Nassar izboden u nedjelju u kaznionici Coleman i da je danas stabilno.

Navodno je uboden u leđa i prsa. Podsjetimo, bivši liječnik je optužen za seksualno zlostavljanje stotina gimnastičarki. Njegove žrtve bile su proslavljene prvakinje poput Simone Biles, Aly Raisman i McKayle Maroney. Potonja je otkrila da ju je Nassar prvi put silovao kad je imala 13 godina, prenosi Index.hr.

“Napao me čim sam ušla u reprezentaciju. Rekao je da me želi pregledati, a prvi put me silovao s 13 godina. Kasnije me silovao stotine puta”, rekla je Maroney i otkrila da se tada obratila treneru Johnu Geddertu za pomoć, no da on nije reagirao.

“Dao mi je tabletu za spavanje”

“Povjerila sam se treneru Geddertu, koji nije reagirao. Nassar je rekao da je ovo žrtva koju moram prihvatiti kako bih otišla na Olimpijske igre”, rekla je Maroney, koja se javila treneru nakon što se probudila gola u Nassarovom krevetu. On joj je dao tabletu za spavanje.

“Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila to prijaviti. Ali njima je bilo stalo samo do novca i medalja. Nisu htjeli ništa drugo. Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onoga s čim sam se suočila. Sada moram započeti život ispočetka”, ispričala je.

Maroney je na Igrama u Londonu osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Nassar osuđen na 175 godina zatvora

Istraga FBI-a protiv glavnog liječnika gimnastičkog saveza Nassara započela je u srpnju 2015., nakon što je predsjednik i izvršni direktor Američkog gimnastičkog saveza Stephen Penny prijavio optužbe terenskom uredu FBI-a u Indianapolisu i agentima dostavio imena tri žrtve spremne na razgovor.

Nassar je osuđen na 60 godina zatvora 2017. godine zbog posjedovanja i distribuiranja dječje pornografije, a potom je osuđen na 175 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja stotina gimnastičarki./HMS/