Published On: Mon, Apr 3rd, 2017

Lideri regije u Mostaru: Razgovor o aktualnim političkim pitanjima i gospodarskoj suradnji

Mostar je večeras središte regije, a tako će definitivno biti i idućih nekoliko dana.

Uoči sutrašnjeg otvaranja 20. međunarodnog Sajma gospodarstva održava se neslužbeni susret regionalnih čelnika, a društvu se priključio i Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH. Uz njegovu dvojicu kolega, Čovića i Ivanića, na večeri su i premijeri RH i RS, Andrej Plenković i Aleksandar Vučić, kao i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, predsjednici Federacije BiH i Republike Srpske, Marinko Čavara i Milorad Dodik.

Mostarski sajam gospodarstva poslužio je kao izvrstan povod sastanku čelnika koji su razgovarali o aktualnim političkim i gospodarskim temama.

Nakon poprilično zategnutih odnosa između BiH i Srbije, izazvanih referendumom u RS-u te revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, očekuje se kako će čelnici tih dviju zemalja pononvo intenzivirati suradnju.

Također pretpostavlja se kako će jedna od tema večerašnjeg susreta biti i situacija u Agrokoru, koji je u velikoj financijskoj krizi, a koji u Hrvatskoj, BiH i Srbiji zapošljava ukupno oko 60.000 radnika.

Jedna od tema večerašnjeg sastanka je i prijem Crne Gore u NATO savez, ali i integracije prema EU, kao i brojni infrastrukturni projekti koji su od važnosti za cijelu regiju.