Published On: Tue, Apr 14th, 2020

LICEMJERJE SKAKA ŠEHERA: Ovo je zajednička borba! – poručuju Amerikancima SDA i Komšić. Ali bez javne isprike za rušenje WTC-a

Malo je gradova umjetnika performansa uvlačenja kao što je to Sarajevo. Na njihovom najčitanijem lokalnom portalu osvanuo je impozantan naslov o “zajedničkoj borbi”. Portalu klix. Koji godinama cenzurira izvještaj CIA-e u kojem jasno stoji da je jedan dio napadača na WTC došao iz Armije BIH.

“Sarajevska Vijećnica večeras je zasjala u bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država (SAD), pokazujući tako da Sarajevo šalje snažnu poruku podrške i ljubavi građanima SAD-a u borbi protiv koronavirusa.”

Gdje je ta ljubav kada treba osuditi terorizam bivših pripadnika Armije? Gdje je? Zašto tada šuti Sarajevo zaljubljeno u Amere? Ili je ta ljubav uvjetna? Postoji samo dok Amerika pomaže Sarajevo i ne postavlja previše pitanja? Zašto o ovom zločinu bivših pripadnika Armije BIH ne progovori grlati član Građanskog saveza i bivši uposlenik Iranske ambasade u Zagrebu, trenutno usta punih genocida, u pauzama slavljenja Ataturka, jednog od otaca genocida nad Armencima?

Dakle ako prozoveš Skakiste, reufiste, selefiste , erdoganiste i Bakiriste da istu tu ljubav pokažu prilikom obilježavanja godišnjice napada na WTC na način da će svi oni ili pak Komšić ili Šefik uputiti javnu ispriku Nelsonu zbog činjenice da su Šefikovi vojnici i Komšićevi suborci sudjelovali u najgorem terorističkom napadu modernog vremena, ubivši 3000 Amerikanaca, taj film nećete gledati.

Tada to “svjetsko” Sarajevo postaje što je oduvijek i bilo. Sitna, uskogrudna i trula kasaba. Koja se pravi da ništa ne zna o toj činjenici. O činjenici da je ubojica Augustine Grebenar, curice iz viteza koju su ubili granatom usred dječijeg igrališta i onih 3000 Amerikanaca , bila ista osoba. Ista ideja. S istim ciljem. Ciljem stvaranja “prostora džihada”. Kako je jedan Šefikov general nedavno nazvao borbu Armije BIH u ratu 90-ih. Ni tu izjavu “slobodni” Klix neće prenijeti. Niti neovisni novinar Matije Tekbir Babića, specijaliziran za skrivanje bošnjačkih nepodopština i pucanje po Srbima i Hrvatima u BIH.

NGO mediji koji redovno od US ambasade i USAID-a traže novce nikada nisu objavili niti će objaviti tu činjenicu. Niti Senad Avdić, neovisni novinar, suprug Komšićeve ambasadorice Danke Savić. Koji redovno piše o bosanskim diplomacijama po raznim temama, osim po temi kako mu je hanuma dobila Madrid, Prag, London. Što nije?

Važno je da svi oni, Avdići, Senadini, Avazi, Klixovi, Amerikancima pojasne što je to fašističko u Hrvata. Važno je da narod američkog nacionalnog junaka Petra Hercega predstave kao narod Ustaša. A svoju handžar historiju pretvore u pet godina ćistog antifašizma.

Tko god da upozori na licemjerje i etatizirane laži Sarajeva, tko god da ih raskrinka , tko god napiše kako Klix ne želi objaviti istinu da su bivši pripadnici ABIH uradili ovo:

 

….taj će biti optužen da mrzi Bosnu i da širi govor mržnje.
Ako je pisanje istine, da su bivši ABIH vojnici, Komšićeve kolege i Šefikovi podređeni, rušili WTC i ubijali US građane, širenje govora mržnje protiv Bosne onda takve Bosne biti ne treba.

A sad se zapitajmo:  Kakvi bi naslovi bili na FTV, BHRT , Klixu, Fokusu, da su WTC rušili pripadnici HVO-a i VRS-a?

“Bili ste uz nas kada je bilo najteže i ostali naši najveći prijatelji, a mi večeras stojimo uz vas, uz američki narod i vladu u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Sjedinjene Američke Države postale su najveće svjetsko žarište širenja opasnog virusa sa više od pola miliona oboljelih, dok je više od 22.000 ljudi u SAD umrlo od posljedica virusa. Najteže je pogođen grad New York, a svakodnevno raste broj zaraženih. Vlada SAD ulaže ogromne napore u borbi protiv širenja virusa.

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena u bojama američke zastave sa porukom solidarnosti i podrške u ovim izazovnim vremenima.

“Narod i vlasti Sjedinjenih Američkih Država dokazani su saveznik i prijatelj naroda i države Bosne i Hercegovine te Grada Sarajeva. Ovo je simboličan čin kojim šaljemo važnu poruku u danima kada je cijeli svijet suočen s opasnošću bez presedana. Uvjeren sam da će narod SAD pronaći snagu i kapacitete da pobijedi ovu pošast. Naša je odgovornost i obaveza da prijateljima pružimo ruku podrške i solidarnosti”, naveo je gradonačelnik Sarajeva.

Sjedinjene Američke Države su jedna od prvih država koja je Bosni i Hercegovini poslala pomoć u medincinskoj i zaštitnoj opremi na početku širenja epidemije u našoj zemlji. Tokom decenijama dugog prijateljstva i savezništva dvije države, SAD su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji i obnovi Bosne i Hercegovine i Sarajeva, kao glavnog grada BiH.

SAMO ĆEMO MI IMATI PREDSJEDNIKA KOJI RAZUMIJE JEZIK DŽIHADA: Je li Šefik Džaferović upoznao i famozne bosanske napadače na WTC tornjeve?