LICE ĐAVOLA: Ovaj otac predao je vlastitu kćer otmičarima. Mrtva je..

Na društvenim mrežama dijeli se fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac monstruozno ubijene 14-godišnje Vanje Đorčevske, koji je, prema saznanjima sjevernomakedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, sudjelovao u njenoj otmici, piše Večer.mk.

Fotografiju je podelio Martin Kostovski, zastupnik SDSM.

“TATA!” Stvorio si život, stvorio si dijete, trebalo je da je voliš najviše, DA DAŠ SVOJ ŽIVOT, da je štitiš od svega i svakoga, čuvaš, raniš, braniš, bodriš. Da joj budeš vetar u jedra! TATA, njen krik  će zvoniti dok si živ i kajaćeš se što nisi dao život! KAKVIM SRCEM, DUŠOM I MOZGOM je stavio pohlepu ispred života svog djeteta?! Kako ćeš nekom drugom objasniti da si otac?! TI NISI OTAC, TI SI RĐA MONSTRUOZNA”, napisao je Kostovski.

Prema onome što je saopštio ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uvečer otac informirao da će Đorčevska sama ići u školu i kada će otići.

Kako je rekao Spasovski, Đorčevska je kidnapirana da bi iznudila novac od svoje majke, a ubrzo potom i ubijena pištoljem.

Ubojica ju je ubio jer se bojao dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta nakon prijave.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolici Skoplja priopćio je ministar unutarnjih poslova Spasovski. Prema njegovim riječima, MUP ima u pritvoru izvršitelje dva ubistva – djevojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

– U vezi s dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peti, otac maloljetnice, je priveden, obavljeno je saslušanje, mjere će uzeti po nalogu Tužilaštva.

Motiv je koristoljublje, pri čemu je  jedan od ubojica u dogovoru i sa znanjem oca malene Vanje organizirao izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, i kako bi ubuduće svi umiješani imali materijalne koristi – kaže Spasovski.

Đavo je međutim uletio u đavolje kolo. Vanja je među anđelima. A ocu prijeti pakao – prostor vječne samoće.