Published On: Pet, srp. 13th, 2018

LEGENDARNI SRPSKI IZBORNIK NAHVALIO VATRENE ‘U finalu će biti tulum, Hrvati su psihički spremni. O Srbiji ne bih pričao da ne kažem…’

Legendarni nogometni trener Bora Milutinović, koji je s pet različitih reprezentacija bio sudionik pet Mundijala kao izbornik, izjavio je za B92.netda su hrvatski igrači psihički odlično pripremljeni za uspjeh te da u finalu očekuje tulum.

– Oni nisu samo fizički spremni za tri utakmice sa produžecima, već su i psihički spremni napraviti povijesni uspjeh. Oni su zapravo već napravili najveći uspjeh i očekujem sada ludo finale”, rekao je Bora Milutinović koji Svjetsko prvenstvo prati u Moskvi.

On ne smatra da je uspjeh hrvatske momčadi čudo.

– Ne bih rekao da je to čudo. Kada govorimo o Hrvatskoj, o Srbiji, govorimo o našoj školi, o našoj strasti. Nekad imaš, nekad nemaš rezultate, da ne zaboravimo rezultate koje je imala i naša stara država. Hrvati su i 1998. godine bili treći na svijetu, pobijedili su Nizozemsku, imali izuzetno talentiranu generaciju i ovo je trenutak kad oni imaju kvalitetne igrače u najkvalitetnijim timovima. I onda oni i u reprezentaciji žele pokazati da vrijede. To je jedan divan osjećaj, rekao je slavni Milutinović.

Odgovorio je i na pitanje što misli može li Srbija postići sličan uspjeh.

– Ne bih želio o tome pričati jer bih mogao reći stvari koje nisu korektne. Mi svakog dana moramo učiti što bi trebali raditi. Jedan od najvećih problema čovjeka je ako ne zna tko je, gdje ide, što radi i kako radi.

Evo što misli o tome je li Modrić jedini razlog zbog kojega su Hrvati u finalu.

– Mogu li ja vama postaviti to pitanje? Kada bi on sam igrao protiv 11 drugih, što bi se dogodilo? Svi pobjednički timovi imaju pobjednički duh i to je važna kvaliteta. Pogledajte njihovu sredinu terena, igrači su iz Reala i Barcelone. Ali, ne zaboravite i trenera koji je sve to sastavio, uklopio, kakve je izmjene pravio. Zamislite taj osjećaj kada njegova ekipa najbolje igra protiv Engleza u produžetku treće utakmice. Hrvati imaju nevjerojatnu inspiraciju pokazati tko su.

Pohvalio je i igru Marija Mandžukića.

– Pogledajte kako je igrao Mandžukić ovu utakmicu u odnosu kako je igrao druge utakmice. Ne samo što je pogodio kada je trebalo, nego i koliko je napora učinio, koliko je trčao lijevo, pa desno, borio se…”

Nije htio otkriti za koga će navijati u finalu.

– Ja navijam za nogomet, dužnost koju obnašam mi ne dopušta da se izjasnim. Jedna generacija se sada odužuje generacijama od kojih su mnogi učili. Da vam ne govorim sada o Liposinoviću (Luka Liposinović, nekadašnji igrač Dinama i Jugoslavije, op.a.) ili Vukasu (Bernard Vukas, nogometaš Hajduka i Jugoslavije, op.a.), da ne pričamo o Bobanu, svim tim izvanrednim igračima. Talent je jako važan, a u zemljama koje su bile Jugoslavija uvijek je bilo talentiranih igrača”.