Published On: Sri, tra 12th, 2017

Le Penova: Odmah bih ukinula Schengen

PARIZ – -Ultradesničarska kandidatkinja za predsjednika Francuske Marine Le Pen rekla je da će u slučaju pobjede odmah ukinuti francusko članstvo schengenskoj zoni.

Dodala je i da bi deportirala strance koji su na popisu islamskih ekstremista.

Le Penova je izazvala pomutnju opaskama o deportaciji Židova u vrijeme II Svjetskog rata u Francuskoj, a još je rekla da bi održala referendume o svojim prijedlozima o politici Francuska-prije-svega i socijalnom stanovanju, prenosi AFP.

Le Penova ima podršku od 23 do 24 posto, što je stavlja na istu razinu s centristi Emanuelom Makronovi.

“Svaka sekunda mog predsjedništva bila bi korisna za Francusku i Francuze”, rekla je Le Penova video u kojem je opisala promjene koje će donijeti za prva dva mjeseca mandata.

Između ostalog, planira smanjiti dobnu granicu za mirovinu sa 62 na 60 godina, oduzme građanima s dvojnim državljanstvom francusko državljanstvo ukoliko su povezani s džihadizmom i smanji poreze na dohodak.

Ona nije objasnila kako bi sve zakone uspjela provesti za dva mjeseca, s obzirom da nakon predsjedničkih, Francusku očekuju i parlamentarni izbori, a prvo zasjedanje parlamenta bit će tek 27. lipnja, što je mjesec i pol dana nakon inauguracije predsjednika.