Published On: Pon, sij 11th, 2021

ODAO SE: Komšić u kritici crnogorskog ministra priznao da su za njega građani samo Bošnjaci

Željko Komšić osim što je lopov i lažov je. Kada krade politička prava i pozicije koje mu po Ustavu i neustavnom zakonu ne pripadaju on laže da mu pripadaju.

Laže da radi na pomirbi naroda jer radi upravo suprotno, na podizanju mržnje među naroda. On je zidar raspada BH društva.

Laže i da je predstavnik građanskih opcija jer je sluga nacionalističke partije koja ima tako ogavna iskustva s terorizmom i tako brutalnim zločinima nad BIH civilima da Komšića uporno guraju u medije samo kako se ne bi govorilo o Rasimu, Šerifu, Seferu, Naseru, KSM-u, Čengiću, Huseinu Živalju i Osaminom pasošu.

Osim toga lažov je kada kaže da predstavlja sve građane.

Kao prvo izabran je u FBIH pa nema pravo predstavljati Srpsku. Drugo u Federaciji je izabran na prostoru koji je politički suprotstavljen prostoru s kojeg je izabran hrvatski klub Doma naroda. On je na tom prostoru proglašen personom non grata.

Iako bi prema Ustavu prostor s kojeg se bira hrvatski član Predsjedništva morao biti komplementaran prostoru koji je izabrao hrvatski klub Doma naroda. Inače nema nekog naročitog smisla da su veto člana Predsjedništva i hrvatski klub Doma naroda tako snažno povezani u Ustavu. Još manje smisla ima da klub Hrvata biraju Hrvati a hrvatskog člana Predsjedništva Srbi. Dakle Komšić ne predstavalja ni Hrvate u Federaciji.

Ne predstavlja čak niti Bošnjake jer niti on niti Džaferović nisu osvojili 50% bošnjačkih glasova. Čak zajedno nemaju toliko.

Srbi smatraju da 9.1. nije početak nikakve agresije una BIH. Građani su BIH. Isto misle i Hrvati. Shvaćaju da je to bio srpski politički odgovor na preglasavanje. I da su Srbi pristali na mirovni sporazum. A da je Alija izradio. Kao i svaki drugi mirovni sporazum.

U čije ime govori Komšić? U Sabijino, Erdoganovo ili Bakirovo?

Teško je pogoditi odgovor. No jasno je – Za Komšića su građani BIH samo oni čija kolektivna svijest vjeruje  da je 9.1. počeo genocid. On to naziva građanima BIH:

Ispriku građanima Bosne i Hercegovine, također, dužni su uputiti koalicijski partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike – kazao je Komšić.

I dok Komšić traži od premijera drugih država poštivanje presuda Ustavnog suda BiH i Bosne i Hercegovine oko 9.1. on sam ne poštuje ni jedno ni drugo.  Za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda koje nalaže presuda Ustavnog suda BiH, Komšić uobičava reći kako je to retrogradni sovjetski model, fašizam i apartheid pri čemu se bori i za ukidanje konstitutivnosti naroda kao ustavnog temelja države Bosne i Hercegovine. Premda je na funkciji koja predstavlja konstitutivnost i premda je dao zakletvu da će poštivati Ustav i štititi konstitutivnost kao umbrella princip Daytona.

(Treba li dodati da je RS ispoštovala odluku Ustavnog suda i promijenila dio oko 9.1. koji je bio sporan za Ustavni sud?)