Srijeda, 29 svibnja, 2024

Lavrov: Zapad je na rubu sukoba između nuklearnih sila

Must Read

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u ponedjeljak da podrška Sjedinjenih Američkih Država, Britanije i Francuske Ukrajini potiče ozbiljne strateške rizike koji su povećali rizik od izravnog sukoba između najvećih svjetskih nuklearnih sila.

Lavrov je rekao da su Sjedinjene Države i NATO opsjednuti idejom nanošenja “strateškog poraza” Rusiji i da postoje rizici u takvom sukobu koji bi mogli dovesti do povećane razine nuklearne opasnosti.

”Zapadne zemlje su na rubu izravnog vojnog sukoba između nuklearnih sila, koji je prepun katastrofalnih posljedica”, rekao je Lavrov, prenosi Reuters.

Sjedinjene Države i njihovi saveznici kažu da pomažu Ukrajini da se obrani od ruske agresije i da je Rusija ta koja pogoršava napetosti između Istoka i Zapada, uključujući izdavanje ponovljenih upozorenja o opasnosti od nuklearnog sukoba.

”Posebno zabrinjava činjenica da su upravo ‘trojka’ zapadnih nuklearnih država među ključnim sponzorima zločinačkog kijevskog režima, glavni inicijatori raznih provokativnih koraka. U tome vidimo ozbiljne strateške rizike koji vode povećanju razine nuklearne opasnosti”, rekao je Lavrov.

Tri zapadne zemlje s nuklearnim oružjem su Sjedinjene Države, Britanija i Francuska.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -