Published On: Uto, lis 27th, 2020

Lavrov u samoizolaciji, odloženi posjeti Srbiji i BiH

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom, a svi planirani posjeti i sastanci se odlažu, objavio je ruski portal Sputnjik, pozivajući se na službu za medije Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Zbog kontakta s osobom zaraženom covidom 19 Sergej Lavrov bit će u samoizolaciji. Ranije planirani posjeti i sastanci se odlažu. On se dobro osjeća, navedeno je u priopćenju ruskog ministarstva.

Šef ruske diplomacije trebao je doputovati u radni posjet Bosni i Hercegovini 28. listopada, a u dvodnevni posjet Srbiji 28. i 29. listopada, kada je bio predviđen sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Lavrov je, prema pisanju beogradskih medija, trebao nazočiti svečanosti povodom završetka unutarnjeg uređenja Hrama Svetog Save i sastati se s patrijarhom SPC-a Irinejem. Prema neslužbenom protokolu, planirano je bilo i sudjelovanje ruskog šefa diplomacije ceremoniji paljenja Vječnog plamena na groblju Osloboditelja Beograda.