Subota, 22 lipnja, 2024

LAKTAŠI I PORTOROŽ: Otkrivaju se detalji u aferi jahte i orgija

Must Read

Sve će uskoro biti razjašnjeno”, poručio je ministar sigurnosti Dragan Mektić čija je izjava o orgijama na jahti u slovenskom ljetovalištu Portorož i hotelima u talijanskom Trstu uzburkala javnost i ozbiljno zabrinula dobar dio političke elite u BiH.

Ministar Mektić u prošlotjednoj izjavi nije spomenuo nijedno ime, ali je dopustio da se objavi fotografija jahte usidrene u Portorožu. Jedino je prozvao Slobodana Stankovića, vlasnika tvrtke “Integral inžinjering” iz Laktaša, koji slovi za jednu od najmoćnijih i najbogatijih osoba u Republici Srpskoj.

Javno mu je postavio pitanje čija je jahta u Portorožu, tko sudjeluje u orgijama na toj jahti i hotelima u Trstu. Pitao ga je i s kim je imao svađu krajem ožujka i početkom travnja ove godine, kome je morao potpisati punomoć za jahtu i tko je s kim spavao 31. ožujka ove godine u Portorožu?

Stanković još nije odgovorio na ta pitanja, a kako kažu izvori iz Banje Luke, to ne treba ni očekivati – on očekuje da iza njega stane i potpuno ga zaštititi predsjednik RS-a Milorad Dodik s kojim je u odličnim prijateljsko-poslovnim vezama i Vlada Željke Cvijanović.

“Rekao sam samo istinu. Imam čvrste dokaze za sve. Ja nikada nijednu informaciju neću dati u javnost, a da iza nje materijalno u potpunosti ne stojim. Uostalom, zašto moje tvrdnje nitko nije demantirao – nova je poruka ministra Mektića uz naglasak: “Mnogi me se boje jer namjeravam otkriti nove afere.”

Tko je i zaista orgijao na jahti u Portorožu i hotelima u Trstu, javnost bi, kako se doznaje, mogla doznati u ovom mjesecu. Izvori Dnevnog lista kažu da je istraga uglavnom završena i da su najvažniji podaci prikupljeni.

Posebno pitanje je čijim novcem su plaćana uživanja političara i tajkuna u Portorožu i Trstu pa i na njega su istražiteljima stigli odgovori “u dovoljnim količinama”.

Već je otkriveno da je Slobodan Stanković vlasnik luksuzne jahte čiji je registracijski broj P14371, a usidrena je u Portorožu. Preciznije, ona je uknjižena kao vlasništvo tvrtke “Integral mostogradnja” iz slovenskog Celja, a tvrtku su osnovali supružnici Slobodan i Slavica Stanković, zatim Maja Praštalo i Tamara Regodić-Stanković.

Prema službenim podacima, tvrtka ima dva zaposlenika, direktor je Slobodan Stanković, a prokurist njegova supruga Slavica.

Jahta koja vrijedi oko 1,5 milijuna eura kupljena je 2013. godine, prema nekim informacijama, od Genadija Bakhareva iz Uzbekistana koji je partner Stankovića u njegovim poslovima u Sloveniji. Navodno, ovaj Uzbekistanac ima i jahtu usidrenu u Izoli.

Neslužbeno se doznaje da se i slovenska policija zainteresirala za cijeli ovaj slučaj, prije svega kako bi se otkrilo porijeklo novca kojim je jahta kupljena. Naime, Stankovićeva tvrtka “Integral mostogradnja” iz Celja nije financijski snažna da kupi brod – 2013. godine imala je prihod u iznosu 76.000 eura.

Navodno, Slobodan Stanković ima i vilu u Portorožu gdje namjerava izgraditi veliki stambeno-poslovni objekt vrijedan pet milijuna eura pa se ispituje i porijeklo te financijske investicije.

U Banjoj Luci se priča da Dodik o svemu puno zna, da je preko svojih veza u Kopru pomagao Stankoviću i da je bio na jahti u Portorožu. Izvori kažu da su se u istragu uključile i obavještajne službe nekih drugih zemalja. Osim u Sloveniji i BiH, Stanković ima tvrtke i u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i nekim zapadnoeuropskim državama.

Prije dvije godine, prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, hrvatski policajci i carinici su u automobilu koji je vozio Stanković pronašli 450.000 eura u gotovini. Taj novac nije prijavio ni bh. carinicima. Na saslušanju je kazao da je novac ponio u Srbiju kako bi ga investirao u svoje tvrtke, ali se sada sumnja da ga je htio prebaciti u Sloveniju. Hrvatska ga je kaznila globom u iznosu od 55.000 eura.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -