Published On: Uto, pro 2nd, 2014

Lagumdžija Dačiću u Bruxellesu: Ivice, opusti se.

”Ivice, opusti se. Vi ste s regionom napravili doista zanimljivih stvari”, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija tijekom (ne)službenog govora u Bruxellesu na sastanku ETFA-e.

”Veliko mi je zadovoljstvo da u Europskom parlamentu govorim na bosanskom jeziku i nadam se da će moj maternji jezik biti ubrzo i jedan od službenih jezika u Europskom parlamentu”, rekao je Lagumdžija nakon što je završio s izlaganjem na engleskom.

Lagumdžija je pojasnio i bedž na svom reveru, ustvrdivši da ovom prilikom neće govoriti o Šešelju, ali da je prirodno, s obzirom da je Šešelj tema, da na sebi ima ono što je obilježje njegove ideologije i onoga što je ta ideologija uradila.

”Ako smo već učinili grešku i dozvolili da bude pušten iz zatvora, hajde da njegovo putovanje konačno privedemo kraju tako što će mu biti presuđeno kao simbolu jedne ideologije i stradanja, pa da se iduće godine, kada budemo obilježavali 20 godina, svi nađemo u Srebrenici i pokažemo jesmo li nešto naučili iz ovih nesporazuma koje, izgleda, imamo oko Šešelja”, rekao je ministar vanjskih poslova na odlasku i lider SDP-a BiH također na odlasku.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare