Kvalitetni poljoprivredni proizvodi iz Širokog Brijega uskoro bi se mogli naći na nizozemskom tržištu

Široki Brijeg ima veliki potencijal kad je u pitanju proizvodnja kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda namijenjenih za prodaju na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

Za kvalitetne hercegovačke poljoprivredne proizvode zainteresirani su i u Nizozemskoj. U Široki Brijeg stigli su Pong Hing Au, vlasnik zelene tržnice, te Tomislav Sočković. Vrisak.info saznaje kako su ovaj Kinez i Hrvat nastanjeni u Nizozemskoj zainteresirani za plasman poljoprivrednih proizvoda iz Širokog Brijega na nizozemsko tržište.

Njihov domaćin bio je Tomislav Zelenika iz Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke. Zelenika je goste odveo u obilazak poljoprivrednih OPG-ova na području Širokog Brijega. Između ostalih posjetili su i OPG Bakrač u Čerigaju odakle i donosimo fotografije.

Foto: Vrisak.info

Zelenika je istaknuo kako je dolazak gostiju iz zapadne Europe pokazatelj kako Široki Brijeg ima veliki potencijal za proizvodnju kvalitetnog organskog povrća. Naglasio je kako je jako važno da institucije vlasti budu snažna podrška poljoprivrednim proizvođačima kako bi im se omogućio veći iskorak na tržištu budući da je za kvalitetnim proizvodima potražnja velika.

Prije svega, potrebno je konačno riješiti pitanje vodoopskrbe jer je vodovod za mlade obitelji koje se žele baviti poljoprivredom pitanje opstanka.

Daljnji koraci ove suradnje s poduzetnicima iz Nizozemske bit će uskoro nastavljeni./HMS/