Published On: Pet, stu 7th, 2014

Kujundžić: ‘Ja sam jedini kandidat ljevice’

PREDSJEDNIČKI kandidat Milan Kujundžić pozvao je u petak u Splitu na istodobno raspisivanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora jer, ocijenio je, nema smisla produžavati agoniju, a za sebe je rekao da je jedini kandidat ljevice budući da predsjednik Josipović ne zna što je sirotinja i radništvo, niti zna što znači othraniti djecu a nemati plaću, ne zna što znači ostati bez posla.

“Najbolje je zajedno raspisati predsjedničke i parlamentarne izbore i ne trošiti novac, a time dati šansu da se ova agonija zaustavi”, rekao je Milan Kujundžić na konferenciji za novinare u Splitu. Po njegovim riječima, nema smisla produžavati agoniju jer “cijeli svijet vidi da imamo najlošijeg premijera u Europi, da imamo predsjednika koji zatvara oči i zabija glavu kao noj u pijesak”.

Kujundžić je istaknuo kako se predsjednik Republike, predsjednik Vlade i predsjednik najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko “boje preferencijalnoga glasovanja, svojega naroda i poštenog natjecanja”. Po njegovoj ocjeni, predsjednik Josipović u proteklih pet godina nije ništa učinio, a za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović je rekao da se treba dokazati, što dosad nije učinila.

Kujundžić je za sebe rekao da je on jedini predsjednički kandidat ljevice, a ne Josipović. Na pitanje novinara da komentira kako to da su na desnoj strani četiri kandidata, a na ljevici tek aktualni predsjednik, Kujundžić je odgovorio: “Ako je Josipović ljevičar, onda sam ja Marsovac.”

“Na ljevici sam samo ja. Ivo Josipović ne zna što je sirotinja, plaća, radništvo, niti zna što znači othraniti djecu a ne imati plaću, on ne zna što znači ostati bez posla i što znači provesti sve godine na baušteli i vratiti se kao starac. On to naziva ljevicom, ali on to nije”, ocijenio je Kujundžić.

“Što je to Josipović napravio za ljevicu, osim što se kiti zvijezdom petokrakom?”

Upitao je “što je to Josipović napravio za ljevicu, osim što se kiti zvijezdom petokrakom”, ali, dodao je, “zvijezda petokraka je nešto drugo”. Zamjerio je Josipoviću i što je dosad vodio pretkampanju koristeći se medijima.

“Dakle, on državnim novcem kroz državne medije vodi svoju kampanju i nadam se da će Macanu platiti na legalan način”, rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanje kako komentira angažman Krešimira Macana u Josipovićevoj kampanji.

Na molbu da komentira medijske napise po kojima je bloger Marko Rakar, koji je bio angažiran u Josipovićevoj kampanji prije pet godina, u zadnje dvije godine dobio više od milijun kuna državnog novca, Kujundžić je rekao kako se nada da će to pravosuđe istražiti.

“Ako je to točno, onda je riječ o prljavoj raboti. Treba sve istražiti i vidjeti radi li se o već viđenim scenarijima poput Fimi medije”, istaknuo je Kujundžić.

Dodao je kako taj slučaj govori i o hrvatskim političkim svecima.

“Hrvatskih političkih svetaca nema samo u HDZ-u i Remetincu, nego ih ima i u SDP-u, HNS-u, a možda i u mojoj Hrvatskoj zori”, zaključio je Kujundžić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare