Published On: Čet, lis 1st, 2020

Krvavi sukob migranata u Bihaću: Dvije osobe ubijene, najmanje 18 ozlijeđenih

Sinoć oko 22:15 sati u neposrednoj blizini naselja u Žegaru u Bihaću došlo je do sukoba između veće grupe migranata, u kojem su dvije osobe ubijene, 10 teško  i osmero lakše ozlijeđeno, piše Klix.ba.Sukobile su se dvije skupine migranata iz Afganistana i Pakistana. Svi ozlijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana.

Tu informaciju potvrdio je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić koji je kazao da je uznemirena mještanka prijavila incident.

Sukob se, naime, dogodio iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje migranti imaju “divlje” šatorsko naselje koje im je prijelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

Šiljdedić je kazao da je policija prilikom izlaska na teren zatekla 70 i 80 migranata koji su iznosili ozlijeđene.

– Radi se o sukobu grupe migranata iz Afganistana i Pakistana. Svi ozlijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konzultaciji s tužiteljem potvrđeno je da se radi o kaznenom djelu ubojstva – kazao je Šiljdedić.

Kazao je i da istragu dodatno otežava pretpostavka da migranti koji su sudjelovali u sukobu vjerojatno pobjegli putem šume koja je u blizini.

– Sada ćemo najvjerojatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti – kazao je Šiljdedić, piše Klix.ba.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>