Utorak, 25 lipnja, 2024

Krišto: Prioritet Mostar i druge odluke Ustavnog suda

Must Read

HDZ BiH u narednom četverogodišnjem mandatu imat će, prema dosad prebrojanim glasačkim listićima, četiri ili pet zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, što je povećanje u odnosu na prošli mandat kada je ova stranka imala tri zastupnika.

Potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto trebala bi biti zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH. Krišto je za Fenu naglasila da ipak treba sačekati službene rezultate izbora, ali prema dosadašnjim rezultatima čini se da će Krišto imati direktni mandat no za nju je važno da su joj povjerenje ukazali ljudi u izbornoj jedinici u kojoj je bila nositeljica liste i to u HNŽ i USŽ.

Govoreći o prioritetima rada ove stranke kazala je da su te prioritete predstavili u izbornoj kampanji pod nazivom “Hrvatski odgovor”, ali je ponovila da su prioriteti prije svega ustavna reforma i reforma ustavnog zakonodavstva te implementacija presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić i Finci”.

– Prioritet će biti i provedba presude Ustavnog suda BiH vezana za Grad Mostar te provedba drugih odluka. Svjesni smo da svi problemi koje BiH sada ima zapravo problemi Daytonskog sporazuma koji je nametnuto rješenje jer nemamo demokratski legitimitet kroz ovakav Ustav BiH, pojašnjava Krišto. Dodala je da se zbog takvog rješenja, koje je na poseban način, nepravedno, nefunkcionalno i neodrživo, nastaju svi drugi problemi koji se manifestiraju kroz probleme socijalne prirode, nezaposlenosti i tako dalje.

– Za mnoge probleme odgovor možemo tražiti u ovakvom uređenom ili bolje reći neuređenom sustavu BiH. Međutim, svi koji žele BiH stabilnost i sigurnost trebali bi naći kompromis o tome, stava je Krišto. Najavila je da će HDZ BiH u skladu s izbornim programom uraditi sve da se napravi iskorak u tom smislu te da se o takvim stvarima pokuša naći dogovor, a ne da prioritet bude samo raspodjela vlasti.

Fena/Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Razveo se Mate Rimac

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka, doznaje Index. Informaciju je za Index potvrdilo nekoliko...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -