Published On: Uto, ruj 15th, 2015

Krišto: Ministar Mektić je u problemima!

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto ocijenila je danas da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u problemima nakon afere s navodnim krivotvorenjem njegovog potpisa u vezi s formiranjem radne skupine za izmjenu Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH.
“Ono što mogu reći u ovom trenutku i što sam saznala iz medija, jer nemam službene informacije, jeste da smatram da se ministar Mektić zaista nalazi u problemima, bez obzira o čemu je riječ”, rekla je Krišto novinarima u Sarajevu, javlja Srna.
Ona je naglasila kako je činjenica da je ova radna skupina formirana a da u njoj nema predstavnika entiteta i distrikta Brčko, pa čak nedostaju i predstavnici nekih resora, čak i Ministarstva pravde BiH, iako bi bilo logično da i oni daju svoja mišljenja i sudjeluju u radu tog tijela.
“Ono što je Mektić trebao uraditi, ukoliko je njegova izjava da se radi o krivotvorenju njegovog potpisa točna, jeste da povuče to rješenje, a da Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pošalje zahtjev za pokretanje istrage u vezi s tim slučajem”, rekla je Krišto.
Istaknula je kako u ovom trenutku ne zna za informaciju da je poslan zahtjev za provođenje istrage, niti da je rješenje o formiranju takve interresorne radne skupine stavljeno izvan snage.
U svakom slučaju, rekla je Krišto, ova afera, koju prate mnoge špekulacije, pokazuje da Ministarstvo sigurnosti BiH trenutno ima probleme i da ne radi dobro svoj posao./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare