Nedjelja, 26 svibnja, 2024

KRALJ, ŠAH, CAR: Načelnik Kalesije svoju suprugu zaposlio kao suradnicu

Must Read

KALESIJA – Ova vijest nije iz svijeta. Ovo se događa u BiH. Načelnik općine Kalesija Rasim Omerović ponovo je za svoju suradnicu zaposlio suprugu, iako je Odbor državne službe za žalbe Federacije BiH, zbog nezakonitosti, poništio njezin prijam.
Odbor državne službe za žalbe poništio je odluku Omerovića, koji je za svog suradnika za personalne poslove i radne odnose zaposlio suprugu Mersiju. Odbor je tu odluku ocijenio nezakonitom, jer je u konkretnom slučaju Omerović imao privatni interes. Unatoč tome, Omerović je ponovo na tu poziciju zaposlio svoju suprugu. Pod čudnim okolnostima otišao je na bolovanje, a za potpisivanja rješenja o njenom prijemu ovlastio je svog pomoćnika Abdulaha Gutića. “Ured za žalbe je odbio rješenje. Pošto je načelnik Omerović na bolovanju, ja sam ovlašten da potpišem odluku. Suradnika je odabrao načelnik “, kaže Gutić.
Zatražili smo i Omerovićev komentar. Međutim, na naše telefonske pozive nije se javljao. I u obnovljenom postupku Omerović je, kao i ranije, ignorirao činjenicu da njegova supruga nije imala najviše bodova. U srpnju ove godine Omerović je pojašnjavao da se popis kandidata pravila prema abecednom redu, a ne prema dodijeljenim bodovima. Pravdajući izbor supruge za suradnika, Omerović je tada kazao: “Odabrao sam one za koje sam smatrao da će najkvalitetnije ispunjavati uvjete i raditi povjerene im poslove.”
Fahrudin Mustafić, koji je na tom kokursa ostvario najviše bodova, kaže da načelnik Omerović, ponovno, očito krši zakon. “Namjerno je otišao na bolovanje kako bi ovlastio svog opunomoćenika da u njegovo ime odluči o prijemu. Očigledno se radi o izigravanju zakona “, kaže Mustafić.
Abdulah Gutić, pak, odgovornost prebacuje na načelnika Omerovića. “Načelnik odlučuje koga će primiti u službu. Nisam ulazio ni u kakvu dublju analizu svega jer mi to nije nadležnost “, kaže on. “Ovdje su korištene sve metode kako bi se izigrao zakon i kako bi se nasilu nelegalan prijam na kraju učinio validnim i kako bi Omerović svoju suprugu ipak postavio na željeno mjesto”, zaključuje Mustafić. Zbog, kako kaže, neviđenog nepotizma, Mustafić će se ponovno žaliti Odboru državne službe za žalbe, od kojeg očekuje da poništi nezakonitu odluku.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -