KOVAČEVIĆ: Brojanje glasova trajat će još dugo, a cilj je sluđivanje javnosti u RS

radovan kovacevicNa osnovu informacija koje SNSD dobija od svojih posmatrača iz Glavnog centra za brojanje do sada je prebrojano tek 89 od ukupno 183 biračka mjesta u Bijeljini, što znači da nije prebrojano ni pola ovog grada, izjavio je glasnogovornik ove stranke Radovan Kovačević, prenosi Srna.

Kovačević je rekao da ono što je bitno jeste da nema nikakvih značajnijih odstupanja u odnosu na ono što su birački odbori prvobitno javili Gradskoj izbornoj komisiji.

– Kao što smo i predviđali, sve ovo ide veoma sporo i trajat će još dugo, a cilj ove priče je jedno potpuno sluđivanje javnosti u Republici Srpskoj – rekao je Kovačević.

Glasnogovornik SNSD je naglasio da ono što je potpuno jasno i što ništa neće promijeniti jeste da je Milorad Dodik novi predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović novi član Predsjedništva BiH i da je SNSD apsolutni pobjednik Općih izbora i u Republici Srpskoj i u BiH.

U Glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj “Zetri” u tijeku je “kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića” za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i u ovom trenutku ne može se prognozirati do kada će trajati.

Otvaranje vreća i “kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića” po službenoj dužnosti na svim redovitim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe SIP od ponedjeljka, 10. listopada./HMS/