Kosti Kecmanoviću informacije dolaze iz vanjskog svijeta: Saznao je da su mu roditelji blokirani računi

BEOGRAD – Dječak ubojica Kosta Kecmanović, koji je zatvoren u ustanovi, pokazao je interes za pisanje nakon što mu je majka poklonila knjigu.
Iako je pod stalnim nadzorom policije i medicinskih ustanova, izražava želju da napiše knjigu koja će opisati sve što mu se dogodilo u životu, uključujući i razloge koji su ga naveli na zločin koji je počinio. Vjeruje da će ova knjiga ljudima biti jako zanimljiva i da će mu donijeti mnogo novca.Istražni organi blokirali su imovinu njegovih roditelja i ta informacija je nekako došla do dječaka-ubojice, pišu beogradski mediji.

Kada je saznao za tu situaciju, shvatio je da ne može računati na novčanu pomoć roditelja. Stoga vjeruje da će pisanje knjige biti način da osigura svoju budućnost i zaradi milijune prodajom knjiga.

Viši sud u Beogradu donio je odluku o privremenoj mjeri kojom se zabranjuje prodaja ili stavljanje pod hipoteku nekretnine u vlasništvu ili suvlasništvu dječakove majke. Roditelji su se pokušali “riješiti” imovine prepisom na rodbinu, ali su takvi pokušaji spriječeni.

Majka i sestra pokušale su napustiti zemlju

Također, dječakova majka i njegova sestra pokušale su napustiti zemlju, ali ih je policija spriječila na graničnom prijelazu. Nakon saslušanja majka je puštena na slobodu.

Na zahtjev članova obitelji žrtava masakra u školi, sud je odlučio da se sav novac kojim je raspolagao dječakov otac prebaci u polog javnog ovršitelja, kako bi se osigurala odšteta oštećenima. Novac će biti zadržan do okončanja kaznenog postupka.

Dječakova reakcija bila je, reklo bi se, prilično bezosjećajna. Nije ga se to ticalo, niti je to komentirao. Prema izvorima bliskim medijima, vjeruje da je pronašao način da se brine o sebi.

– Do njega je stigla informacija da su sve zaplijenili. Nije komentirao ova saznanja. Sada je zaokupljen razmišljanjem o knjizi, i o njoj razmišlja s velikim veseljem. Ne pokazuje da mu je trenutno nešto važnije.