Published On: Sri, svi. 15th, 2019

Košarac: “POPULISTIČKA PROMOCIJA POLITIČARA KOGA SU U PREDSJEDNIŠTVO IZABRALI BOŠNJACI”

“Ako je itko zreo za kaznene prijave zbog nepoštivanja Ustava i zakona BiH, onda je to Željko Komšić, zajedno s onima koji su ga instalirali u Predsjedništvo BiH.”

“Apsolutno je zakonsko pravo pripadnika Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da na obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske nose uniforme oružane sile čiju tradiciju baštine i koja je tijekom Obrambeno-domovinskog rata obranila Republiku Srpsku i srpski narod”, poručio je Košarac.

On je dodao da Komšićeva prijava predstavlja ”populističku promociju” političara koga su u Predsjedništvo BiH ”izabrali bošnjački glasovi”. Ustvrdio je kako Komšić mora opravdati tu podršku i dodvoriti se svom glasačkom tijelu i u tome je suština svih njegovih postupaka i izjava, prenosi Srna.

Upozorio je na to da postoje vjerodostojne informacije o tome ”da je SDA ponovo instalirala Komšića u Predsjedništvo BiH kako bi izazivao krizne situacije i izravno se suprotstavljao ustavnim pravima Srba i Hrvata, kao konstitutivnih naroda u BiH”.

Ako je itko zreo za kaznene prijave zbog nepoštivanja Ustava i zakona BiH, onda je to Željko Komšić, zajedno s onima koji su ga instalirali u Predsjedništvo BiH, zaključio je Košarac.