KORONA I FAŠIZAM: Jednog dana sudjelovao sam u radijskoj emisiji i kritizirao hrvatske fašiste. Sutra mi je kuća bombardirana

Situacija s koronavirusom mnoge asocira na ratne događaje u BiH. Tako je i Vahid Halilhodžić , naš zeti i dobitnik Večernjakovog pečata u intervju za “Le Parisien” povukao paralelu i govorio je o ratnim događajima u Mostaru.

– Kada je počeo rat, bio sam u Mostaru, sportski direktor mog Veleža, kluba u kojem sam počeo karijeru.

Bombardirani smo svaki dan i u svakom trenutku ste mogli poginuti. Bilo je užasno. Postoje zajedničke točke s trenutnom situacijom, ali ih ne možemo usporediti. Sada možete izaći s dopuštenjem.

U to vrijeme sve su aktivnosti prestale. Nisam više mogao raditi. Sarajevo i Mostar bili su okruženi i blokirani.

Bombardirani su od Srba i Hrvata.

Granatirani smo i danju i noću.

Moj grad je bio u rukama fašista.

Pokušavao sam pomoći lokalnom stanovništvu organiziranjem konvoja nužne robe iz Francuske, rekao je Halilhodžić.

– Moja supruga je Hrvatica.

Bio sam zatvoren u svojoj kući, šetao sam samo vrtom, gotovo dvije godine. Ali morali ste biti stalno oprezni jer smo u bilo kojem trenutku mogli biti bombardirani.

Jednog dana sudjelovao sam u jednoj radijskoj emisiji i kritizirao hrvatske fašiste. Tada sam dobio poziv od prijatelja koji mi je rekao da se sakrijem jer će bombardirati moju kuću.

U deset minuta prije ponoći moja je kuća bombard 45 minuta. Sakrio sam se u svoju podrumsku bazu. Bilo je to najgore razdoblje u mom životu. Moja kuća je uništena, objasnio je priča Halilhodžić.