Published On: Čet, svi 26th, 2022

Koridor Vc: Zaokruženo financiranje dionice Mostar sjever

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s direktoricom za održivu infrastrukturu ove financijske institucije za Europu Susan Goeransson.

Razgovor je bio posvećen prioritetnim infrastrukturnim projektima za Federaciju BiH. Posebno je bilo riječi o ključnim dionicama autoceste na Koridoru Vc, tunelu Prenj i Mostar sjever – Mostar jug, te poduzetim aktivnostima na ubrzanju izgradnje autoceste.

Na sastanku je zaključeno da, kako bi realizacija zahtjevnog projekta tunela Prenj krenula što prije, u najkraćem roku će biti raspisan natječaj za pretkvalifikaciju za izvođača radova na ovom velikom infrastrukturnom projektu.

Također, zaokruženo je i financiranje dionice Mostar sjever – Mostar jug, potvrđeno je na sastanku.

Danas je, također, razgovarano i o drugim projektima u kojima može biti ostvarena suradnja Vlade FBiH i EBRD-a, kao što su energetska efikasnost, željeznice i upravljanje otpadom.

Sastanku, održanom u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, u skupu izaslanstva EBRD-a je nazočila i direktorica za BiH Manuela Naessl, a u razgovorima je sudjelovao i direktor JP Autoceste Federacije BiH Elmedin Voloder – priopćeno je iz Vlade FBiH.

/HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare