Published On: Pet, stu 12th, 2021

”Kordić u Parizu umjesto za Mostar lobirao za HDZ-ov model Izbornog zakona”

”Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, i jučer je, prilikom susreta s predsjednikom Francuske Emanuelom Macronom, ponovio jednu od velikih neistina koje se često čuju od čelnika HDZ-a. To je ona o Mostaru kao jedinom istinskom multikulturnom gradu u BiH”, stoji u priopćenju Naše stranke, kojeg potpisuje Irma Baralija.

Navodi kako, što se tiče multikulturalnosti, nije dovoljno samo da različite kulture egzistiraju jedne pored drugih na jednom geografskom prostoru, potrebno je mnogo više od toga.

”Npr. da se djeca ne segregiraju u školama, da se ukloni fašizam iz naziva ulica, da se prestane veličanje ratnih zločinaca. Najveći antifašistički memorijal u Hercegovini, Partizansko groblje u Mostaru, vandaliziran je fašističkim obilježjima i prijetnjama muslimanima. Gradonačelnik ignorira zahtjeve da se tragovi vandalizacije uklone. U Mostaru do ove godine ni Srbi, kao konstitutivni narod, nisu mogli ostvarivati svoja prava zagarantirana Ustavom, a Ostali to još ne mogu jer upravo HDZ, gradonačelnikova stranka, i SDA, HDZ-ov višedesetljetni koalicijski partner, koče donošenje Statuta kojim bi se ta diskriminacija riješila.”

Tvrdi kako je gradonačelnik, sudeći po onom što su prenijeli mediji, posjetu Francuskoj iskoristio da lobira za Izborni zakon po mjeri HDZ-a, koji je ustvari replika mostarskog sporazuma, izbornog modela po kojem su HDZ i SDA pobijedili na posljednjim izborima u Mostaru i koji će im uvijek tu pobjedu olakšavati.

”Mostarski izborni model je produbio podjele, utjecao na gušenje političkog pluralizma, cementirao političku diskriminaciju ostalih i, ukratko, završetkom rata, nasiljem i mržnjom kreirano stanje, politički legitimirao. Ova posjeta pokazala je da gradonačelnik Kordić nije na tom mjestu zbog građana Mostara, jer da jest posjetu Francuskoj iskoristio bi za lobiranje za projekte koje bi poboljšali kvalitetu života u gradu. On je tu da svoju poziciju koristi za promoviranje ideologije i stavova svoje stranke”, navela je Baralija u priopćenju.

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kleme
Kleme
1 godina prije

SDA JE TURSKA STRANKA. 3 ENTITET ZNACI DA NEMA NISTA OD OKUPACIJE FBIH I STVARANJE TURSKE FEDERALNE REPUBLIKE.

Kleme
Kleme
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

POSKOCE VI NEZNATE DA 3 ENTITET NIJE SAMO OPSTANAK BIH NITI PRAVA HRVATA NEGO 3 ENTITET JE PRVENSTVENO DA SE UGASI IDEJA AMANETA TURSKOG NA OVIM PROSTORIMA. 3 ENTITET JE PORAZ TURSKE I NJENIH SATELITA SDA TURSKE PERJANICE,. TO NITKO NI U POSKOKU NIKAD NIJE NAPISAO ZADNJIH 30 GODINA.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

I.v.a.n.a M.a.r.i.ć , zlato, raširi guzu da ti ga braća muslimani stave.

EUgenHB
EUgenHB
1 godina prije

Pa i treba Mostar stari hrvatski grad ta neće lobirati za potomke osmanskog okupatora

Frki
Frki
Šta ti kažeš na ovo?  EUgenHB
1 godina prije

Haj ubij pse paćeniče bijedni. *Ebo ti savojski kosti babine. Nećeš ti po Bosni šenelukati sigurno

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Pa sta ako je govorijo u ime hrvatskoj naroda iako ja mislim da nije dovoljno bijo jasan i glassnijder za hrvatski narod iako je to trebao.
Sta bi mi hrvatski trebali da kazemat o Dzaverovicu, Komsicu, Osmici a da ne govorim o Turkovic i bosnjackim ambasadorima koji uporno govorim protiv hrvatski i srba u BiH.
Iz ovog svega se vidi da mi nemozemo skupa da zivimo, mi nevjerujemo vama niti mozemo istinski da vjerujemo da ste posten i iskren narod. Nama je naj bolje da se u miru razidemo. Pa onda, sto se nas tice, pravite zemlje kakvu vi zelite a mi ce mo to isto onako kako mi zelimo.

Robin Moon
Robin Moon
1 godina prije

Zna li netko zasto ovo gdju vidjam da vozi Grand Cherokeea na Svicarskim tablicama i otkud joj cca 120.000 KM za auto? Ja sam je smatrao aktivisticom, a takvi vsljda nisu bogatasi.

vitina
vitina
1 godina prije

Zanimljivo Irma nema problema sa bošnjačkim svakodnevnim “guranjem prsta u oko” Hrvatima u Mostaru. Što to ona radi na suživotu u Mostaru? Nije suživot to da se jedna strana odrekne svega svog, a druga ništa.
Do kada oni misle sve Hrvate u Mostaru fašizirati tim nesretnim Partizanskim grobljem, gdje svaka budala(a takvih ima svugdje) može raditi svoje gluposti.
Ako je Irmi do suživota, neka svoje aktivnosti malo više okrene prema Bošnjacima, jer njima je manje stalo do pravog suživota nego Hrvatima.

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
1 godina prije

I irma se bori protiv antifašizma kao i njen ideološki i vjerski brat novalic zvani dvodupli respirator.

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
1 godina prije

Lupeta. Da je bosnjo gradonačelnik sve bi bilo u redu. Tada bi kao i u usranoj federaciji mogli prijetiti isključivanjem iz svih vladajućih struktura . ZA upamet nikad više izbori u Mostaru dok se bošnje ne odreknu svojih fašistički ideja i borbe protiv antifašista odnosno protiv Hrvata i Srba a za prava gradžžana iz šibicarije.