KORDIĆ: Nećemo praviti doček ako svim Mostarcima ne bude po ‘ćeifu’

”S obzirom da se bura digla oko centralne zone i svega ostaloga, nećemo praviti doček Nove godine ako svim Mostarcima taj datum ne bude, ono kako bi mi rekli, po ‘ćeifu’. Da budemo svi sretni i zadovoljni, da ne pravimo oko toga političke teme, dosta problema imamo drugih”, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić u izjavi za medije komentirajući lokaciju dočeka Nove godine u Mostaru.

Ovo ne smije biti politička tema, rekao je gradonačelnik dodajući kako to neće dozvoliti.

”Zamolio bih da ovo ostane normalna tema, odnosno da a ne poprima značaje koje ne treba. Tim koji se bavi organizacijom dočeka Nove godine i cijele priče oko Adventa, ima u fokusu moguće tri četiri lokacije, obzirom na veličinu događaja. Komuniciramo te lokacije sa izvođačem i sa MUP-om HNŽ, koji se brinu o sigurnosti i vrlo brzo ćemo izaći s lokacijom koja će biti”, rekao je Kordić.

Lijep događaj

Dodao je da doček treba biti jedan lijep događaj koji će ostati zapamćen.

”Izvođač je upravo zbog toga i izabran, regionalna zvijezda, koja će dovesti u Mostar ne desetke tisuća posjetitelja. Kapaciteti su već popunjeni, idemo u jednom finom tonu, ne treba nam politička dimenzija oko toga”, rekao je Kordić.

Neslužbeno smo saznali i objavili kako bi lokacija za doček Nove 2024. godine trebala biti na Trgu hrvatskih velikana (Rondo), a sve okolne ulice trebale bi biti zatvorene, prenosi Bljesak.info

Prva lokacija

Podsjetimo, Mostarci su Novu godinu trebali dočekati na parkingu između zgrade HNK Mostar i zgrade Vlade FBiH čemu su se protivili lokalni političari, izričito govoreći kako doček Nove godine neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema.

Digle su se političke tenzije, a u ponedjeljak je Mostar oblijepljen plakatima koji se protive lokaciji dočeka Nove godine. “Najluđa noć na kostima Bošnjaka”, “Oteto -prokleto!”, “Nova 2024. Ne na Lakišića haremu”, bili su samo neki od natpisa.

Mostarce će u 2024. godinu uvesti regionalna zvijezda Željko Joksimović, a očekuje se veliki broj gostiju iz cijele BiH, ali i regije.