KORDIĆ: Mostar dobro funkcionira zahvaljujući Izbornom zakonu koji je omogućio ravnopravnost konstitutivnih naroda

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se s izaslanstvom Republike Poljske koje su predvodili državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Poljske Szymon Szynkowski vel Sek i veleposlanik Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Sastanku su još prisustvovali zamjenik direktora Odjela za europsku politiku Ministarstva vanjskih poslova Poljske Patryk Blaszczak, šefica Odsjeka za jugoistočnu Europu u Odjelu za europsku politiku MVP Poljske, šef političkog i ekonomskog odjela Veleposlanstva i konzul Poljske Miłosz Pieńkowski i počasni konzul Poljske Husein Oručević.

Iz mostarske gradske uprave priopćeno je da je gradonačelnik Kordić upoznao državnog tajnika Poljske s aktualnom političkom situacijom u Mostaru i Bosni i Hercegovini. Naglasio je važnost izmjene Izbornog zakona na državnoj razini, kako bi se pozornost posvetila rješavanja pitanja važnih za svakodnevni život građana.

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Poljske naglasio je kako njegova zemlja želi razumjeti situaciju u Bosni i Hercegovini, da bi onda djelovala. Također je naveo kako Poljska ne želi nametati, ne želi biti učitelj, nego graditi partnerske odnose.

Foto: Grad Mostar

Prema njegovim riječima Poljska je povećala ulaganja u Zapadni Balkan, pa tako i Bosnu i Hercegovinu, te je pozvao Grad Mostar da aplicira za projekte značajne za lokalnu zajednicu.

Szymon Szynkowski vel Sek dolazi iz grada Poznana i pokrenuo je inicijativu o suradnji između Mostara i Poznana. On je naveo sličnosti ovih gradova, te istaknuo kako bi se suradnja mogla dogovoriti na području obrazovanja i ekonomije.

Gradonačelnik Kordić je istaknuo važnost Zračne luke Mostar kao generatora razvoja i zahvalio se predstavnici izaslanstva Poljske na pokretanju čarter linije Mostar – Katowice. Istaknuo je kako Mostar dobro funkcionira zahvaljujući Izbornom zakonu koji je omogućio ravnopravnost konstitutivnih naroda.

Državni tajnik Szymon Szynkowski vel Sek i gradonačelnik Kordić razmijenili su darove i poslali pozitivne poruke o važnosti međusobne suradnje i poštovanja u svim segmentima društva./HMS/

more recommended stories