UMJESTO U PREDSJEDNIŠTVO IDE U ZATVOR: Koordinirano je djelovala halal građanska BIH. Počinjena su ozbiljna kaznena djela a poruke koje su procurile u javnost dokazuju kupovinu glasova!

Ako SIPA utvrdi da je ova prepiska autentična, i bude li se američka ambasada odbila miješati u rad Tužiteljstva BIH kao svaki put do sada kada je trebalo privesti bošnjačke kriminalce Željko Komšić i Bakir Izetbegović naći će se kao cimeri u zatvorima BIH.
Zakon je po ovom pitanju izričit, nedvojben i  jasan. Samo ako ga i ovaj put ministar Grubeša i njegove podslužbe, kao i u slučaju MMSkvočke, ne protumači u bošnjačku korist. Nadajmo se da će biti na godišnjem.
Pročitajmo zakon:

Član 195

Povreda slobode odlučivanja birača

(1) Ko silom, ozbiljnom prijetnjom, prinudom, podmićivanjem ili korišćenjem njegovog teškog imovinskog stanja ili na drugi protupravan način utiče na birača u Federaciji da na izborima za institucije u Federaciji ili prilikom glasanja o opozivu ili na referendumu glasa za ili protiv pojedine liste, pojedinog kandidata, ili da glasa za ili protiv opoziva, za ili protiv prijedloga o kome se odlučuje referendumom, ili da uopće ne glasa, kaznit će se novčanom kaznom i kaznom zatvora do tri godine.

(2) Član biračkog odbora ili druga osoba koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana u vršenju povjerene joj dužnosti u vezi sa izborima, glasanjem ili referendumom, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kako su kupljeni Bošnjaci morali dokazati za kog su glasali povrijeđen je i ovaj članak:

Povreda tajnosti glasanja

(1) Ko pri izboru za institucije u Federaciji ili pri glasanju o opozivu predstavnika u institucijama u Federaciji ili na referendumu u Federaciji povrijedi tajnost glasanja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Ko silom, ozbiljnom prijetnjom ili na drugi protupravan način traži od građanina da kaže za koga je glasao ili kako je glasao ili je li glasao za ili protiv opoziva, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(3) Član biračkog odbora ili druga osoba koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana u vršenju povjerene joj dužnosti u vezi sa izborom ili glasanjem, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Član 198

Izborna prijevara

Ko krivotvori rezultate izbora ili glasanja za institucije u Federaciji dodavanjem, lišenjem ili brisanjem glasova ili potpisa, netačnim brojanjem glasova, neistinitim upisivanjem rezultata u izborne isprave ili na drugi način, ili objavi kao konačne rezultate izbora ili glasanja koji ne odgovaraju obavljenom glasanju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Na ranijim izborima curile su upute iz džamija i drugih ustanova kako Bošnjaci glasove između kandidata SDA i Željka Komšića trebaju podijeliti u omjeru 2:1.

Sudeći po prepisci iz jedne aplikacije za dopisivanje, čini se da su u jednom mjestu ovog puta išli više Komšiću u korist te su mu dodijelili 40% glasova u toj transakciji, piše Dnevnik.ba.