Petak, 19 srpnja, 2024

Konaković u Goettweigu razgovarao s Borrellom, naglašena važnost nastavka reformskog procesa BiH

Must Read

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas s visokim predstavnikom Europske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom na marginama sastanka ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana i “Grupe prijatelja zapadnog Balkana” u Goettweigu, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Konaković je zahvalio visokom predstavniku EU za potporu u nastojanjima za donošenje Odluke o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom. Izrazio je nadu da će Bosna i Hercegovina uskoro imati pregovarački okvir kao i prvu međuvladinu konferenciju te da će proširenje EU ostati visoko u prioritetima institucija EU.

Kad je riječ o narednim koracima, ministar je naglasio da će usvajanje pregovaračkog okvira biti od ključne važnosti za Bosnu i Hercegovinu i njen daljnji put ka punopravnom članstvu u EU. Naglasio je da je pred nama izazovan reformski put, ali ostajemo odlučni da BiH učinimo punopravnom članicom europske obitelji. Izvijestio je sugovornika da nastavljamo s usklađivanjem vanjske politike sa Zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU, istaknuvši da je prošle godine ta usklađenost bila stopostotna.

Visoki predstavnik Borrell je naglasio važnost nastavka reformskog procesa BiH kao i ispunjavanja 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije. Poručio je da od BiH očekuje napredak u narednom razdoblju kako bi iskoristila ovu povijesnu priliku da svoju budućnost čvrsto veže za Europsku uniju.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o značaju Plana rasta koji predstavlja jedinstveni program za provedbu reformi i daljnju integraciju zapadnog Balkana u jedinstveno tržište EU i jačanje gospodarske integracije.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju regionalne suradnje./HMS/

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -