Published On: Pet, tra 1st, 2022

Konaković: Novalić nudio novac izaslanicima da glasaju za proračun?!

”Ako je to Vama normalno, meni nije. Ide od klupe do klupe i govori cifre, kupuje regije, kupuje pojedince za ruke za proračun”, zaključio je Konaković.

Izaslanicima o Domu naroda Parlamenta FBiH, nakon usvajanja proračuna, obratio se Elmedin Konaković (NiP), koji tvrdi da premijer Federacije BiH Fadil Novalić daje novac izaslanicima da bi glasali za Proračun FBiH.

”Ovo je jedan od najkatastrofalnijih trenutaka u mojoj političkoj karijeri, a vjerojatno i u Vašoj. Prvo sam u šoku, pa uz malo smijeha prisustvovao, da ne kažem tešku riječ, financijskom lobiraju premijera Novalića, da bi ono što on naziva povijesnim proračunom prošlo”, poručio je Konaković, prenosi Avaz.

Kaže da se Novalić smije i priča dok izaslaniku Domu naroda priča.

”Gledali smo kako nudi novac izaslanicima u Domu naroda da se podrži njegov nakaradan proračun. Neću da odem kući, a da ovo ne kažem. I slike su izašle iz ove sale, ako je to Vama normalno, meni nije. Ide od klupe do klupe i govori cifre, kupuje regije, kupuje pojedince za ruke za proračun”, zaključio je.

Podsjetimo, Dom naroda usvojio je proračun u iznosu od 5,6 milijardi KM.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
4 mjeseci prije

MA mogu šta hoće vidite da su pobili naroda po kliničkom centru sa respiatorima koje su ameri bacili na smeće.I nikom ništa,U njihovim rukama je sudstvo i tužiteljstvo,amerikanci ih podržavaju u svemu i legalizuju lopovluk.Ako na sledećim izborima ne izbacimo SDA iz politike i onda pohapsimo komplet DA ergelu,udjemo u njihovu arhivu.pa ćete vidjeti sta sve nema.Crno nam se svima piše.SDA će pokusati i OS BiH preuzeti.

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
4 mjeseci prije

I jaro dragi ,šta misliš koliko dugo može ovo trajati ? VJERUJ MI BIH JE GOTOVA ,SAMO POTU,RAD TO JOŠ NE KUŽI.