Published On: Pon, pro 30th, 2019

Konačno se zna što će biti s pet milijuna eura mita koje je Robert Ježić čuvao za Ivu Sanadera

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu koje je izreklo nepravomoćnu presudu bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku uprave mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju zbog mita u aferi Ina-MOL danas je jasno poručilo i što bi se trebalo dogoditi s onih pet milijuna eura koje je poduzetnik Robert Ježić primio na svoj račun.

Taj novac uplaćen je na račun njegove švicarske tvrtke u dva navrata sredinom 2009. godine, a prikazan je kao plaćanje konzultantskih usluga MOL-ovih tvrtki koje imaju sjedište na Cipru.

Tijekom prvog suđenja, dok je Ježić svjedočio protiv Sanadera, sudac Ivan Turudić naložio mu je da novac u roku od mjesec dana uplati u državni proračun. Bilo je to u listopadu 2012. godine, a novac nikada nije vraćen Hrvatskoj.

ŠTO NOVA PRESUDA KAŽE O TOM NOVCU?

Kasnije je Ježić objašnjavao kako nije bilo pravne osnove da novac vrati državi, te dodao kako se ta sredstva još uvijek nalaze na računima njegovih firmi. Danas je sutkinja Maja Štampar Stipić kazala kako se doista radi o novcu koji je na nezakonit način dobio Ivo Sanader, a prema zakonu nitko ne može zadržati nezakonitu zaradu.

Njezino vijeće naložilo je Ježiću, odnosno njegovoj švicarskoj tvrtki, da u roku od 15 dana od pravomoćnosti ove presude uplati tih pet milijuna eura u državni proračun. U protivnom će mu država novac ovršiti s računa.

Kako je danas izrečena tek nepravomoćna presuda nije izvjesno ni kada će, ni hoće li uopće postati pravomoćna, prenosi Telegram.hr

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare