Konačno rješenje za jedan od najopasnijih prijelaza preko pruge u Zagrebu, gradit će se pothodnik!

Rješenje za opasni prijelaz preko željezničke pruge u blizini zagrebačkog Zapadnog kolodvora napokon je na vidiku. Prema podacima sa službene stranice Grada, tvrtka Trames d.o.o. iz Dubrovnika izabrana je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pothodnika.

Cijena izrade projekta je 126 tisuća kuna bez PDV-a. Iz izabrane tvrtke još uvijek ne žele izaći ni s kakvim informacijama o projektu niti žele predviđati koliko će biti potrebno za njegovu izradu. Za sada se ne zna ni kako bi pothodnik trebao izgledati, ali jedno je sigurno – izrada projektno-tehničke dokumentacije prvi je korak prema konačnom rješenju problema s kojim se susjedi muče već godinama.

Naime, mnoge su se nesreće dogodile upravo prilikom prelaska preko pruge, neke i sa smrtnim ishodom, ali mnogi i dalje koriste upravo tu najopasniju prečicu. Većina onih koji žive kraj pruge prelaze ju kako bi došli na posao ili otišli do dućana. Budući da je rampa dugo spuštena, ne preostaje im ništa drugo nego oglušiti se na upozorenja i proći kraj nje.