Published On: Sub, lis 2nd, 2021

KOMUNISTI NA VLASTI Nova gradonačelnica Graza u uredu drži fotku Tita i Jovanke: “Jugoslavija je bila najbliže mom idealu”

Elke Kahr je komunistkinja koja je pomela konkurenciju i postala nova gradonačelnica Graza. Poput komunista iz starih filmova, u uredu puši, na stolu drži sliku Tita i Jovanke i ozbiljno vjeruje u Marksove ideale. Dosad je pomogla 80 tisuća ljudi.

“Ja sam uvijek tako radila, moj je broj od 2005 isti, imam staru Nokiju s tipkovnicom, ne smart phone, ali već 16 godina to radim, na svaki poziv odgovaram, ako ne mogu sada, onda ih nazovem, odgovaram na svaki sms. Naravno, ne mogu svakome pomoći, ali barem ih poslušam, možda im malo podignem moral, da znaju da je nekome stalo. Mislim da je to jako važno“, rekla je Elke u ekskluzivnom razgovoru za RTL Direkt.

Nema, kaže, ništa zajedničko sa Staljinom, ali bliske su joj Marksove ideje.

“Postoji jedna pjesma od Johna Lennona – ‘Working class hero’, to je meni bila glavna motivacija, da ljudi, neovisno otkud su, jesu li muškarac ili žena, imaju jednake mogućnosti, trebamo izbjegavati nepravednost, jer postoje ljudi koji već od rođenja imaju ograničene šanse u životu, njihove šanse nisu jednake”, pojasnila je svoja stajališta.

Smatra da je Jugoslavija bila najbliže njezinom idealu.

guest
nije obvezno
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x