Published On: Pet, lis 12th, 2018

Komšiću objašnjeno prije 12 godina zašto Bošnjaci ne bi smjeli birati hrvatskog predstavnika

Snimka emisije iz 2006. godine u kojoj su gostovali istaknuti političari iz BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, viralni je hit koji je zapalio društvene mreže.

Video prikazuje razgovor dvojice političara tijekom kojeg Silajdžić sugovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Njegov izbor kao hrvatskog predstavnika izazvao je negodovanje mnogih Hrvatau BiH budući da je Komšić postao članom Predsjedništva nakon njihova preglasavanja od strane Bošnjačkih glasača. Stoga, je jučer u Mostaru održan i veliki prosvjed kojim su organizatori poslali poruku o preglasavanju Hrvata u BiH.

Smatram da, ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja te ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet, kazao je Silajdžić dok mu je Komšić, nezadovoljan onime što čuje, želio nešto proturječiti, piše Večernji.hr.

Snimka se u tome trenutku prekida, a mnogi korisnici na Facebooku su ostavljali ovakve poruke:

Lijepo mu je čovjek objasnio prije nekih 12 godina.

Đe ga nađe, bravo!

Ništa nemam ni za dodati, ni za oduzeti.

Gledam ovo već neko vrijeme i razmišljam što to Komšiću nije bilo jasno.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare