Published On: Pon, kol 20th, 2018

NIKADA NAS NITKO NIJE JEFTINIJE PRODAVAO: Obožavatelj ustaše Blaža koji želi oduzeti prava Hrvatima. U zamjenu za 4 godine hladovine…

Iza svake političke trgovine pravima Hrvata stoji jedan Ustaša. Iza Željka Komšića stoji portret Blaža Kraljevića. Nešto ga još povezuje s ustaškom ideologijom. Nakon izdaje, među svoj narod ne smije. On je sluga nacionalizma drugog naroda. U kojem je rado viđen gost.

Željko Komšić, lider probošnjačke stranke DF, rekao je kako namjerava ukinuti konstitutivnost i u BiH razviti tzv. građansku opcija koja bi na kraju dovela do tog da bi Hrvati i Srbi izgubili sva svoja politička prava i bili svedeni na nacionalnu manjinu u vlastitoj državi…

Komšić tvrdi da presude Europskog suda za ljudska prava nedvosmisleno govore da one uopće ne mogu biti implementirane a da se prethodno ne odbaci diskriminirajući koncept konstitutivnosti naroda, na kojeg se, što eksplicitno piše u presudama Europskog suda za ljudska prava, moralo pristati uslijed činjenja genocida i etničkog čišćenja.

– Ako želimo biti moderno europsko društvo, mi moramo odbaciti princip etničkog predstavljanja te shodno integracijama u europski pravno – politički okvir, raditi na izgradnji građanske države i građanskog pravnog poretka, naglašava lider DF-a.

– Konstitutivnost naroda bi imala i danas smisla kada bi vrijedio ZAVNOBiH, smatra on navodeci da je isti derogiran.

“Nažalost, dobar dio građanskog političkog spektra još uvijek robuje onim konceptima koji su propali sa padom Berlinskog zida i zazire od zalaganja za građansku državu, u svojoj suštini. Građanske opcije, u nedostatku šire političke vizije nikada se u Briselu nisu jasno založile za građansku državu na principu jedan čovjek jedan glas, niti su institucijama Europske unije stavile do znaja da u Bosni i Hercegovini postoje političke snage koje imaju namjeru da grade europsku, građansku, demokratsku i sekularnu državu, upravo onakvu kakva jest većina članica Europske unije. Zbog svega toga, pristup građanskih stranaka mora biti promijenjen”, rekao je Komšić.

Komšić smatra da odustajanje od građanskog principa jedan čovjek jedan glas i znači izdaju referendumskih principa od 1. ozujka.

“Ako su neke nacionalne stranke odustale od prvomartovske građanske Bosne i Hercegovine, što i ne iznenađuje, stranke građanske ljevice nikada od toga ne smiju odustati. Građanska država Bosna i Hercegovina ne smije biti ime za ono što je prošlo nego ime za ono što dolazi. Neka se svi oni koji se tome protive ne pitaju da li iza svega stoji neka skrivena namjera. Nema nikakvih skrivenih namjera. Ultimativni cilj građanske ljevice mora biti evropska građanska država i vladavina demokratske većine”, zaključio je Komšić.

 U našoj vjeri, odnosno Šerijatu, postoje vjerski propisi, među kojima su propisi sadake i zekata. Zekat je opće poznata stvar. Rekao je Poslanik, s.a.v.s.,:“Doista im je Allah propisao imetak u njihovom imetku, koji se uzima od njihovih bogatih (muslimana), pa se vraća (daje) njihovim siromašnim (muslimanima).“ (Buharija i Muslim). Ovaj hadis ukazuje, da zekat ide od muslimana ka muslimanu. Zekat ima svoj poznati nisab, vrijeme i način dijeljenja te on je obavezan svakom muslimanu, ako njegov imetak dostigne visinu nisaba. Međutim, želim, po ko zna koji put, da kažem nešto opet o sadaki i određenim zanimljivostima u vezi sadake…

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare